Sport 11 Iulie 2014 10:53
Principala favorita a BRD Bucharest Open, Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat, joi, in sferturile de finala ale competitiei dotata cu premii in valoare totala de 250.000 de dolari.

In turul doi, Halep a trecut cu scorul de 6-2, 6-4, dupa o ora si 11 minute, de jucatoarea sarba Alexandra Krunici, locul 155 WTA.

Din cauza ploii care s-a abatut, joi seara, asupra Bucurestiului, tribunele Terenului Central din cadrul Arenelor BNR au fost pline doar in proportie de 75 la suta.

Jucatoarea clasata pe locul 155 al clasamentului WTA a inceput mai determinata meciul, reusind sa-si castige cu usurinta primele doua ghemuri pe propriul serviciul in special datorita varietatii de lovituri, reusind sa o surprinda pe Halep cu "scurte" sau lovituri de dreapta in lung de linie. In schimb, Simona a avut probleme in a-si castiga serviciul si a-si regasi ritmul de joc, scrie MEDIAFAX.

Halep a reusit sa fructifice prima minge de break de care a beneficiat in ghemul cinci, reusind sa produca prima "fisura" in serviciul adversarei. Dupa castigarea breakului, Halep a preluat conducerea totala a jocului, obligand-o pe Krunici sa alerge dupa fiecare minge, dintr-o parte in alta a terenului. In cele din urma, Halep a inchis jocul la doi, valorificand prima minge de set.

Setul doi a inceput dupa aceleasi coordonate, cu jucatoarea din Serbia dictand jocul in primele doua ghemuri, insa ca si in prima parte a meciului, Halep a reusit sa fructifice prima minge de break, de aceasta data, in ghemul trei. Daca in primul set nu a mai cedat niciun ghem dupa realizarea primului break, de aceasta data Halep si-a pierdut imediat serviciul, insa a replicat imediat cu un break.

Nici de aceasta data Halep nu a fructificat avantajul propriului serviciu, ceea ce i-a permis lui Krunici realizarea celui de-al doilea break consecutiv. In ghemul sapte, Halep a reusit cel de-al cincilea break consecutiv al setului si al treilea al sau. Al optulea ghem a adus dupa sine cel de-al saselea break al setului, in ciuda faptului ca Halep a salvat in trei randuri avantajul lui Krunici.

Ghemul noua a adus un nou break pentru Halep, de aceasta data sportiva romanca reusind sa isi consolideze avantajul si sa inchida meciul la a treia minge de meci.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Pentru un loc in semifinale, Halep va juca, vineri, impotriva jucatoarei spaniole Lara Arruabarrena, care a trecut cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (8/6) de sportiva turca Cagla Buyukakcay.

Pentru calificarea in sferturi, Halep si-a asigurat 60 de puncte WTA si un cec in valoare de 5.900 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.