Sport 4 Iulie 2014 11:14
Jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 3 si locul 3 WTA, a declarat, joi, dupa ce a ratat calificarea in finala de la Wimbledon, ca a fost dificil sa continue meciul cu Eugenie Bouchard dupa ce s-a accidentat la glezna si a precizat ca nu avea cum sa castige aceasta partida.

"Mi-am sucit glezna si apoi a fost dificil sa mai continui. Pe moment am simtit o mare durere, dar in timp a mai trecut. Oricum, nu am putut sa imping in picioare. Dupa accidentare, primul serviciu a fost mult mai slab. In tie-break am servit bine pana la 3-2, dar apoi ea a avut putina sansa, a ajutat-o si banda fileului. Bouchard apoi a jucat foarte bine. Tie-break-ul a fost momentul cheie al partidei, dupa ce l-am pierdut nu am mai putut sa ma concentrez. Bouchard a fost avantajata de suprafata de joc. A putut sa stea in spatele terenului si sa loveasca puternic si rapid, mai ales ca a avut si incredere. Este o foarte buna jucatoare si in curand va ajunge foarte sus", a spus Halep, informeaza AFP, conform MEDIAFAX.

Simona Halep considera ca a avut putin timp de refacere dupa Roland Garros: "Am dat tot ce am putut, dar in al doilea set mi-am pierdut energia si nu cred ca as fi putut castiga acest meci. Acest lucru s-a intamplat si pentru ca sunt putin obosita. Dupa turul trei am resimtit niste dureri musculare, iar dupa Roland Garros am avut putin timp de recuperare. Dar sunt bucuroasa ca am reusit cea mai buna performanta a mea la Wimbledon. Nu pot fi trista. Dupa o saptamana de pauza cred ca voi fi din nou la suta la suta".

Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat calificarea in finala turneului de la Wimbledon, dupa ce a fost invinsa, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiana Eugenie Bouchard, locul 13 WTA si cap de serie numarul 13, in penultimul act al competitiei.

Halep s-a accidentat la glezna stanga in debutul partidei, la scorul de 2-2 in primul set, accidentare care s-a adaugat celei avute de mai multe zile, la coapsa stanga.

In finala, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sambata, impotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 6.

Simona Halep este prima jucatoare din Romania care ajunge in semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depasit astfel performanta Virginiei Ruzici, calificata in sferturile de finala, in 1978 si 1981


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.