Sport 30 Iunie 2014 16:31
Expertii medicali au stabilit ca fostul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius, judecat de uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, nu sufera de tulburare mentala.

"Pistorius nu sufera de tulburare mentala sau de vreun handicap care sa-l faca responsabil pentru fapta comisa. Pistorius era in masura sa aprecieze ca ceea ce facea era gresit", au scris in raport cei patru experti care l-au examinat pe campionul paralimpic, conform procurorului Gerrie Nel, citat de MEDIAFAX.

Judecatorul Thokozile Matilda Masipa a ordonat, la mijlocul lunii mai, ca Oscar Pistorius, care este acuzat ca a ucis-o pe Reeva Steenkamp in 2013, sa fie supus unui examen psihiatric pentru a se stabili daca a suferit tulburari mentale.

Oscar Pistorius, 27 de ani, risca o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat ca a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relatie de trei luni, cand a impuscat-o, la 14 februarie 2013.

Pistorius afirma insa ca a impuscat-o pe Reeva Steenkamp din greseala, crezand ca este un hot, insa acuzarea este de parere ca sportivul a ucis-o pe femeie cu premeditare, dupa o disputa violenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.