Sport 30 Iunie 2014 14:14
Rapid Bucuresti a castigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federatia Romana de Fotbal, forul de la Lausanne acordand licenta clubului giulestean pentru editia 2014-2015 a Ligii I, a declarat presedintele Nicolae Manea.

"Tribunalul a facut dreptate. Am castigat litigiul la TAS si am primit licenta pentru sezonul urmator al Ligii I. Sincer, noi nici nu trebuia sa ajungem aici, pentru ca dosarul nostru de licentiere a fost in regula. Nu imi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai conteaza, Rapid va juca din nou in Liga I chiar din acest sezon. Vreau sa multumesc in mod special Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ajutorul pe care ni l-a dat in acest litigiu de la Lausanne", a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Manea.

Echipa Rapid, care a promovat din punct de vedere sportiv la finalul sezonului 2013-2014 ca urmare a pozitiei secunde ocupate in clasamentului Seriei I a Ligii a II-a, va evolua in editia 2014-2015 a Ligii I. In cazul in care nu castiga litigiul la TAS, in Liga I promova FC Clinceni, formatie care incheiase pe locul patru in clasamentul Liga a II-a.

FC Rapid a deschis la 5 iunie actiunea impotriva deciziei Comisiei de Apel a Administratiei de Licentiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitand taxele de inscriere a recursului din donatii si licitatii efectuate de suporterii giulesteni.

Comisia de Apel a Sistemului National de licentiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licentei pentru editia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitiva si executorie pe plan national. Anterior, la 10 mai, instanta de fond a Administratiei de licentiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor in valoare de 900.000 de euro catre fostii jucatori Julio Cesar si Daniel Paulista.

Formatia Rapid a evoluat in sezonul trecut in Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradata in vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanta de la Lausanne a decis atunci ca Rapid, care castigase barajul de mentinere in primul esalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua in Liga I avand in vedere ca nu indeplinise conditiile de licentiere pentru sezonul 2013-2014.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.