Sport 13 Iunie 2014 12:32
WTA a anuntat, pe site-ul oficial, ca sportiva rusa Maria Sarapova a fost desemnata jucatoarea lunii mai, datorita castigarii turneelor de la Madrid si Roland Garros, in timp ce Simona Halep, finalista atat in Spania cat si in Franta, a ocupat primul loc in preferintele fanilor.

Wtatennis.com noteaza ca Sarapova a invins la Madrid trei jucatoare din Top 5 - Na Li, Agnieszka Radwanska si Simona Halep, iar la Paris s-a impus in fata vedetelor in formare Garbiñe Muguruza, Eugenie Bouchard si Simona Halep. "De aceea, Sarapova a fost numita jucatoarea WTA a lunii mai", scrie site-ul WTA.

In ceea ce o priveste pe Simona Halep, romanca a primit 291.000 din totalul de 305.000 de voturi ale fanilor pe site-ul wtatennis.com. Astfel, Halep s-a clasat pe prima pozitie in preferintele fanilor, cu 95 la suta din voturi, urmata de Maria Sarapova - 4 la suta si de americanca Serena Williams, cu doar un procent. "Insa a trebuit sa optam pentru Sarapova, care a invins-o pe Halep atat in finala de la Madrid cat si in cea de la Roland Garros", a mentionat WTA.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Madrid in fata Mariei Sarapova in data de 11 mai, scor 6-1, 2-6, 3-6, si a fost invinsa de sportiva rusa in ultimul act de la Roland Garros in 7 iunie, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.