Sport 11 Iunie 2014 12:58
Suporterii rapidisti au virat in conturile clubului 75.620,82 lei, suma necesara achitarii taxelor recursului la TAS.

"In contul clubului s-au strans si astazi 16.706,91 lei, 500 dolari si 358,84 euro. Multumim celor care ne sprijina si promitem din nou ca actuala administratie va face tot ce este posibil pentru ca Rapid sa mearga mai departe. Suma totala a ajuns la 75.620,82 lei, 880,34 euro si 500 dolari si va fi cheltuita doar pentru a ne afirma dreptatea la TAS", se arata in comunicatul de pe site-ul oficial al clubului giulestean semnat de administratorul judiciar Cristina Andronache, conform MEDIAFAX.

Pentru a depune apel la TAS, Rapid avea nevoie de aproximtiv 20.000 de franci elvetieni.

In contul gruparii giulestene vor mai fi insa virate si sumele obtinute dupa incheierea diverselor licitatii pe care fanii le-au initiat online. Tricouri, ghete si diverse alte obiecte apartinand unor fosti sau actuali fotbalisti, precum Daniel Pancu, Ovidiu Herea, Ionel Danciulescu, Florin Bratu, Marius Niculae sau Mircea Bornescu, sunt in prezent scoase la vanzare pe internet.

Potrivit unor surse din cadrul FC Rapid, campania de donatii a suporterilor a aparut ca urmare a intarzierilor clubului Astra Giurgiu la plata ultimelor doua rate din transferul mijlocasului Alexandru Ionita. FC Rapid are de incasat 300.000 de euro de la gruparea giurgiuveana, care nu a achitat suma nici dupa decizia definitiva si irevocabila pe plan national a Comisiei de Recurs a FRF. Mijlocasul Alexadru Ionita II a fost transferat la sfarsitul anului trecut de la Rapid la Astra Giurgiu in schimbul a aproximativ 500.000 de euro. Ultima transa din aceasta suma trebuia achitata de Astra conform contractului la 30 aprilie.

Clubul giulestean, aflat in procedura de insolventa, traverseaza o acuta criza financiara si nu dispunea de suma necesara recursului la TAS.

FC Rapid a deschis actiune impotriva deciziei Comisiei de Apel a Administratiei de Licentiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitand, in 5 iunie, suma de 1.000 de franci elvetieni, reprezentand taxa de inscriere a recursului, iar in 6 iunie a trimis la Lausanne toata documentatia printr-un curier.

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Comisia de Apel a Sistemului National de licentiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licentei pentru editia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitiva si executorie pe plan national. Anterior, la 10 mai, instanta de fond a Administratiei de licentiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor in valoare de 900.000 de euro catre fostii jucatori Julio Cesar si Daniel Paulista.

Formatia Rapid evolueaza in prezent in Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradata in vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanta de la Lausanne a decis atunci ca Rapid, care castigase barajul de mentinere in primul esalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua in Liga I avand in vedere ca nu indeplinise conditiile de licentiere pentru sezonul 2013-2014.

In cazul in care Rapid, grupare care si-a asigurat deja promovarea in plan sportiv, primeste un raspuns negativ de la TAS, in locul sau va intra in Liga I formatia FC Clinceni.

Citeste si:
Cătălin Cazacu, surprins în club cu o altă femeie. Ce a avut de zis...
Cătălin Cazacu, surprins în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.