Sport 9 Iunie 2014 14:49
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numarul unu, a castigat pentru a noua oara turneul de la Roland Garros, dupa ce l-a invins, in finala, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, 6-4, pe sarbul Novak Djokovici, al doilea favorit al competitiei.

Nadal a devenit primul jucator care s-a impus de cinci ori consecutiv la French Open.

Tenismanul spaniol a cucerit al 14-lea sau trofeu de Grand Slam si l-a egalat pe americanul Pete Sampras. Lider in acest clasament este elvetianul Roger Federer, cu 17 titluri de Grand Slam.

Rafael Nadal are o singura infrangere la Roland Garros in intreaga sa cariera, dupa ce a pierdut in optimi de finala in 2009, in fata suedezul Robin Soderling.

Novak Djokovici, care a fi redevenit liderul clasamentului mondial daca ar fi castigat finala de la Roland Garros, a suferit a treia infrangere in fata lui Nadal pe zgura de la French Open, dupa finala din 2012 si semifinala de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.