Sport 6 Iunie 2014 15:09
Antrenorul jucatoarei Simona Halep, Wim Fissette, a declarat ca pentru el este un vis faptul ca romanca pe care o pregateste a ajuns in ultimul act la Roland Garros.

Pentru mine este un vis. Sunt in finala la Roland Garros cu Simona. Am trait toate celelalte finale ale turneelor de Grand Slam", a spus Fissette, care le-a antrenat anterior pe Kim Clijsters si Sabine Lisicki. "Pentru Simona, este de asemenea un vis sa joace finala, sambata, cu Maria Sarapova. A devenit mult mai increzatoare si a caatigat multa experienta la marile turnee la care a participat. Acum se simte foarte bine", a mentionat antrenorul belgian, informeaza rtbf.be, conform MEDIAFAX.

Fissette este de parere ca Simona Halep poate sa se impuna in finala cu Maria Sarapova. "Finala va fi foarte dificila. Maria este o jucatoare foarte buna. Este foarte puternica psihic si are experienta finalelor de Grand Slam. Insa Simona are avantajul de a fi petrecut putin timp pe terenuri. Este proaspata fizic. Si este pregatita psihic. Nu are nimic de pierdut. Va fi un meci de nivel foarte inalt si cred ca sunt posibilitati pentru ca ea sa se impuna. Trebuie sa fie calma. Este inconjurata aici de familie si prieteni. Este important pentru Simona sa nu vorbeasca mereu despre tenis. Vom incepe sa vorbim despre finala vineri dupa-amiaza", a afirmat Wim Fissette.

ucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a invins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), si s-a calificat in finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportiva din Romania ce ajunge in ultimul act a acestei competitii dupa 34 de ani.

Calificarea in finala Grand Slamului de la Paris, faza in care va juca, sambata, cu rusoiaca Maria Sarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, dupa americanca Serena Williams si chinezoaica Na Li.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.