Sport 6 Iunie 2014 10:03
Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a laudat-o, joi, pe Simona Halep, spunand ca "stapaneste geometria terenului ca nimeni altcineva".

"Romanca, numarul 4 mondial, se simte bine pe orice suprafata, ceea ce se vede si din faptul ca a castigat sase titluri pe trei suprafete diferite anul trecut, iar zgura nu are niciun secret pentru ea. Simona Halep, care s-a impus aici la junioare in 2008, stapaneste geometria terenului ca nimeni altcineva. Ea stapaneste si arta deplasarii si are o lovitura excelenta. Rezultatul: 4-1 in 15 minute", a notat rolandgarros.com facand referire la primul set al meciului castigat de Simona Halep in fata lui Petkovici.

La finalul meciului, rolandgarros.com a intitulat articolul despre performanta romancei astfel: "Halep, este ceva serios". "A reusit! Singura jucatoare din Top 5 care a trecut cu bine de o prima saptamana plina de surprize, Simona Halep, s-a calificat pentru prima data intr-o finala de Grand Slam. Prima jumatate de ora de joc al romancei de 22 de ani in fata germancei cu cinci ani mai mare a fost in linia a ceea ce «fenomenul Halep» a aratat de zece zile. In primul set, Halep a aratat regularitate si siguranta, pe scurt increderea unei jucatoare aproape invincibila de un an (68 de victorii - 17 infrangeri de la editia 2013 a turneului de la Roland Garros, cand era doar locul 64 mondial). La sase ani dupa succesul sau la junioare, Halep este in finala de la Roland Garros, la «cei mari». Sambata, ea o va infrunta pe Maria Sarapova, intr-o revansa a recentei finale de la Madrid, castigata de sportiva rusa. Insa cine stie? Simona Halep ar putea sa surprinda din nou...", mentioneaza site-ul competitiei.

Jucatoarea Simona Halep, 22 de ani, locul 4 WTA si a patra favorita, a invins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), si s-a calificat in finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportiva din Romania ce ajunge in ultimul act a acestei competitii dupa 34 de ani.

Calificarea in finala Grand Slamului de la Paris, faza in care va juca, sambata, cu Maria Sarapova, locul 8 WTA, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, dupa americanca Serena Williams si chinezoaica Na Li.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.