Sport 5 Iunie 2014 10:40
Simona Halep va juca, joi, pe Arena Philippe Chatrier, in compania germancei Andrea Petkovici, cap de serie numarul 28, in semifinalele de la Roland Garros.

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a inregistrat, miercuri, cea mai buna performanta a sa la un turneu de Grand Slam, calificandu-se in semifinale la Roland Garros, dupa ce a invins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusa Svetlana Kuznetova, numarul 28 WTA si cap de serie 27. Ea este singura jucatoare care nu a pierdut niciun set pana acum la French Open.

Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportiva din Romania care se califica in semifinelele unui turneu de Grand Slam dupa performanta similara reusita de Irina Spirlea in 1997, la US Open, informeaza MEDIAFAX.

Doar trei romance s-au calificat in semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la Roland Garros, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competitii, in fata americancei Chris Evert, Florenta Mihai, finalista in 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), si Irina Spirlea, invinsa in 1997, in penultimul act al US Open de Venus Williams.

Simona Halep le-a invins la Roland Garros pe Alisa Kleibanova (Rusia), scor 6-0, 6-2 - in primul tur, pe Heather Watson (Marea Britanie), scor 6-2, 6-4 - in turul doi, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), scor 6-3, 6-0 - in turul trei, pe Sloane Stephens (SUA), scor 6-4, 6-3 - in optimi de finala si pe Svetlana Kuznetova (Rusia), scor 6-2, 6-2 - in sferturi de finala.

Romanca va inchide programul pe arena principala de la French Open. Partida va incepe in jur de ora 17.30 si va fi transmisa de canalul Eurosport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.