Sport 4 Iunie 2014 16:17
Proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers, Donald Sterling, este vizat de noi acuzatii de rasism si hartuire sexuala, dupa ce o fosta asistenta personala a depus o plangere la tribunalul superior din Los Angeles.

Reclamanta, Maiko May King, ii reproseaza lui Sterling ca a concediat-o in luna mai, deoarece a protestat fata de "comentariile rasiste si hartuirea sexuala" la adresa sa, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit plangerii, King ar fi avut o aventura cu Sterling in perioada 2005-2011, in timp ce lucra la holding-ul miliardarului, Donald T. Sterling Corporation.

In timpul acestei perioade, King, care era casatorita cu un barbat de culoare si avea doi copii cu acesta, s-ar fi certat cu Sterling pe "tema comentariilor lui rasiste", se arata in plangere.

Cei doi s-au despartit in 2011, dar King a revenit sa lucreze, doi ani mai tarziu, pentru fostul proprietar al LA Clippers.

Unul dintre avocatii lui Sterling, Bobby Samini, a afirmat ca aceste acuzatii sunt "fara fundament". "Ea nu a lucrat niciodata pentru Donald Sterling. Plangerea sa este evident aparute din motive oportuniste", a spus Samini.

Sterling, un miliardar in varsta de 80 de ani, a fost suspendat pe viata de NBA dupa ce a facut afirmatii rasiste in timpul unei conversatii private cu asistenta sa, careia i-a reprosat ca "se afiseaza alaturi de negri".

Conversatia a fost inregistrata de tanara si data publicitatii de TMZ, provocand un val de indignare in SUA. NBA reactionat imediat si l-a suspendat pe Sterling, de asemenea amendandu-l cu 2,5 milioane de dolari. Forul a recomandat ca proprietarul LA Clippers sa fie schimbat.

Sterling si-a cerut scuze intr-un interviu acordat postului CNN si a precizat ca nu este rasist.

Vineri, Steve Ballmer, fost CEO al Microsoft, s-a inteles cu familia Sterling, pentru a achizitiona clubul de baschet Los Angeles Clippers,in schimbul sumei de doua miliarde de dolari (aproape 1,47 miliarde de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.