Sport 30 Mai 2014 16:23
Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica, Octavian Bellu, si antrenoarea Mariana Bitang si-au depus, vineri, demisiile din Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin e-mail, a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

"Bellu si Bitang au depus o cerere de demisie din cadrul COSR prin e-mail. Sunt membrii COSR ca persoane, nu din partea unei institutii. Sunt niste oameni recunoscuti, personalitati ale sportului. Decizia le apartine in totalitate, urmeaza a fi aprobate in Comitetul Executiv. Dar ieri. am avut doua sedinte ale Comitetului Executiv, nu vom putea face una si astazi. Nu au motivat in niciun fel aceaste demisii", a declarat Dobrescu.

Octavian Bellu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca se gandeste daca va continua sa antreneze lotul de gimnastica, precizand ca daca este prea batran pentru a ocupa functia de presedinte al COSR atunci este prea batran si pentru a mai munci in sala.

Imediat dupa alegerile pentru functia de presedinte al COSR de joi la care a candidat, Bellu a acuzat jocuri de culise in favoarea lui Petrache si a spus ca este dezamagit si ca se astepa ca alegerile pentru conducerea forului sa fie o intrecere fair-play, in spiritul valorilor olimpismului.

Alin Petrache este noul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generala de joi, in locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie. Petrache, care a fost sustinut de fostul presedinte al COSR, Octavian Morariu, a castigat din primul tur in fata contracandidatilor Octavian Bellu, care a primit 33 de voturi, si Elisabeta Lipa - 21 de voturi. Cinci voturi au fost invalidate.

Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducator al Federatiei Romane de Rugby, va fi pana in 2016, an in care ar fi expirat cel al fostului presedinte Octavian Morariu, care a decis sa renunte la sefia COSR pentru a se dedica activitatii din cadrul Comitetului International Olimpic.

La Adunarea Generala de joi au participat 109 membri dintr-un total de 123, reprezentand un total cumulat de 202 voturi.

Citeste si:
Ciucă şi-a exprimat susţinerea faţă de consolidarea bazelor...
Ciucă şi-a exprimat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.