Sport 15 Mai 2014 11:22
Echipa de gimnastica junioare a Romaniei a cucerit, miercuri, medalia de bronz la Campionatul European de la Sofia.

Echipa Romaniei, in componenta, Laura Jurca, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica si Andreea Ciurusniuc, a obtinut un total de 164.972 puncte, cu care a cucerit medalia de bronz.

Pe podium au mai urcat echipele Rusiei, medaliata cu aur (168.262 puncte) si Marii Britanii (165.005 puncte), medaliata cu argint.

Concursul de miercuri a stabilit si gimnastele calificate in finala la individual-compus si in cele pe aparate.

Joi vor intra in competitie si senioarele, in formula Larisa Iordache, Diana Bulimar, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu.

In urma calificarilor se vor stabili cele opt finaliste in concursul pe echipe de sambata, dar si finalistele de la individual-compus (finala va avea loc vineri) si pe aparate (duminica), in deschidere evoluand junioarele.

Obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Sofia este obtinerea a trei-patru medalii.

Gimnastele junioare Laura Jurca, Andreea Iridon si Anda Butuc, calificate in patru finale la CE

Gimnasta junioara Laura Jurca s-a calificat, miercuri, in finale la individual-compus, sarituri si sol, la CE de la Sofia, Andreea Iridon in finale la individual-compus, barna si sol, iar Anda Butuc in finala la barna.

Laura Jurca s-a calificat in finala la individual-compus, de pe locul 3, cu un total de 55.641 puncte, ea urmand sa evolueze si in ultimul act la sarituri (14.333) si la sol (13.933).

La randul sau, Andreea Iridon a ocupat locul 9, cu un total de 53.965 puncte, urmand a evolua si ea in finala la individual-compus si la barna (13.933), in care va lua startul si Anda Butuc (14.066). Iridon este finalista si la sol (13.966).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.