Sport 14 Mai 2014 18:44
FC Dinamo a depus, marti, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care solicita deschiderea procedurii de insolventa.

Dosarul a fost inregistrat cu numarul 16020/3/2014 in numele societatii FC Dinamo 1948 SA, care administrreaza clubul de fotbal din Liga I. Tribunalul Bucuresti nu a acordat inca un termen pentru acest dosar, informeaza MEDIAFAX.

Instanta va analiza cererea FC Dinamo si in cazul in care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urma va intocmi tabelul preliminar de creante pana la un termen stabilit de Tribunalul Bucuresti.

FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intra in insolventa in ultimii doi ani dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj si Otelul Galati.

Omul de afaceri Ionut Negoita a devenit majoritar la Dinamo, in luna martie 2013, dupa ce a preluat actiunile detinute de Nicolae Badea si pe cele ale lui Dragos Savulescu.

Negoita a devenit actionar la Dinamo la inceputul lunii august 2012, cand a cumparat, pentru o suma de "cateva milioane" de euro, un pachet de 30 la suta din actiunile clubului ramase in proprietatea lui Nicolae Badea si Dragos Savulescu dupa retragerea lui Cristian Borcea. O proportie de 10 la suta din actiunile FC Dinamo se afla in portofoliul vechii societati care a administrat gruparea "alb-rosie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.