Sport 14 Mai 2014 10:58
Antrenorul portughez Jorge Jesus a declarat, marti, ca echipa sa, Benfica Lisabona, nu este favorita in meciul cu FC Sevilla, din finala Ligii Europa.

"Aceasta finala continua ceea ce Benfica a realizat in marea parte a sezonului, trebuie sa profitam de drumul parcurs. Sa fim din nou in finala Ligii Europa este extraordinar, pentru ca noi muncim ca sa jucam mari finale. In acest sezon am castigat deja doua titluri si vom incerca sa-l obtinem pe al treilea. Suntem concentrati si increzatori. Noi intalnim un adversar care a castigat de doua ori Liga Europa, va fi un meci greu si nu cred ca se poate vorbi de favoriti. Nu cred ca Benfica este favorita pentru ca a jucat finala anul trecut", a spus Jesus, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca jucatorii se gandesc la "blestemul" celor sapte finale pierdute si la faptul ca nu au castigat niciun titlu european de 52 de ani, Jesus a raspuns: "Nu ne gandim la aceste lucruri. Cei mai multi jucatori nu stiu aceasta poveste. Este o legenda care face parte din traditia noastra. Avem ocazia sa demonstram ca nu este adevarat. Acest lucru ne da mai multa forta si motivatie in finala. Putem aduce oricand un alt titlu, dar speram sa fie maine".

Din cele noua finale disputate pana acum, Benfica le-a castigat pe primele doua, 1961 si 1962 in Cupa Campionilor Europeni, dar le-a pierdut pe urmatoarele sapte, de cinci ori in CCE si de doua ori in Cupa UEFA/Liga Europa.

Ultima finala pierduta de Benfica a avut loc chiar in sezonul trecut al Ligii Europa, cand golul lui Branislav Ivanovici din minutul 90+3 a trimis trofeul la Londra, in curtea celor de la Chelsea.

Despre cele sapte finale consecutive pierdute de Benfica se spune ca acestea ar fi cauzate de blestemul fostului antrenor al lusitanilor, Bela Guttmann, care a pregatit-o, printre altele, si pe Ciocanul Bucuresti. Benfica a fost prima echipa care a pus capat suprematiei echipei Real Madrid in Cupa Campionilor Europeni. Dupa ce a reusit sa castige in 1961 si 1962 cea mai importanta competitie intercluburi din Europa, Guttmann a solicitat o marire de salariu, insa conducerea gruparii a refuzat. In acel moment, Guttmann le-ar fi "urat" celor de la Benfica sa nu mai castige nicio finala europeana timp de o suta de ani.

Citeste si:
Manchester United şi Villarreal vor juca în finala Europa League
Manchester United şi...

Finala Ligii Europa, Benfica Lisabona - FC Sevilla, se va disputa, miercuri, de la ora 21.45, pe Stadionul Juventus de la Torino.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.