Sport 12 Mai 2014 10:03
Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, a fost invinsa, duminica, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3, de sportiva rusa Maria Sarapova, locul 9 WTA si cap de serie numarul 8, in finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

Romanca va primi un premiu de 342.600 de euro si 650 de puncte WTA pentru evolutia ei la turneul organziat de Ion Tiriac, in timp ce Sarapova va incasa un cec in valoare de 698.720 de euro si va obtine o mie de puncte WTA.

Halep a inceput in forta meciul, a condus cu 4-0 si a incheiat primul set in 30 de minute, cu 6-1. Jucatoarea rusa a intrat mai bine in setul al doilea si reusit un break in ghemul de debut. Halep a echilibrat jocul, dar si-a cedat din nou propriul serviciu la scorul de 2-4, iar Sarapova a castigat setul al doilea cu 6-2, dupa aproximativ 42 de minute.

In setul decisiv, cele doua jucatoare si-au fructificat serviciul in primele ghemuri. Simona a condus cu 40-0 in ghemul al treilea, insa rusoiaca reusit sa realizeze break-ul. Cu joc din ce in ce mai precis, fara sa comita multe greseli nefortate si cu un procentaj al primului serviciu mai bun, Maria Sarapova s-a distantat la 4-1, apoi a cedat oarecum surpinzator un ghem la 0, pe propriul serviciu. Halep, care a acuzat dureri musculare in zona abdomenului, nu a mai putut intoarce meciul de la 3-4, astfel ca Sarapova a castigat decisivul cu scorul de 6-3, dupa aproape doua ore de la inceputul partidei.

Simona Halep si Sarapova s-au mai intalnit pana in prezent de doua ori, in 2012, la Indian Wells si Beijing, in ambele meciuri impunandu-se sportiva din Rusia, in doua seturi. Rusoiaca a pierdut doar de trei ori in 50 de partide disputate pe zgura de la semifinalele French Open din 2011, de fiecare data in fata americancei Serena Williams.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.