Sport 6 Mai 2014 09:46
Echipele masculine si feminine ale Chinei au castigat, luni, la Tokyo, medaliile de aur la Campionatele Mondiale de tenis de masa pe echipe, informeaza MEDIAFAX.

In proba masculina, chinezii care au sase dintre primii sapte sportivi ai disciplinei in clasamentul mondial au dispus de Germania cu scorul de 3-1.

Echipa Chinei a castigat ultimele sase medalii de aur in aceasta competitiei, ultima infrangere avand loc in anul 2000 contra Suediei.

In proba feminina, China a invins tara gazda Japonia cu 3-0. China a castigat 17 dintre ultimele 19 editii ale Campionatelor Mondiale, singurele esecuri survenind in 2010 in fata sportivelor din Singapore si in 1991, cand o echipa comuna a Coreei de Sud si Coreei de Nord au oprit hegemonia chinezoaicelor.

Echipa feminina a Romaniei, eliminata in sferturile de finala ale competitiei, a terminat pe locul 5, in timp ce la masculin, sportivii tricolori s-au clasat pe locul 21.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.