Sport 27 Aprilie 2014 11:43
Ilie Nastase, Andrei Pavel, Goran Ivanisevici si Cedric Pioline, au fost protagonistii unui spectacol de neuitat in meciul demonstrativ de dublu organizat, sambata seara, in cadrul turneului BRD Nastase Tiriac Trophy.

Aproximativ 3.500 de spectatori au asistat din tribunele Arenelor BNR la un "meci de tenis adevarat" si nu la un "meci de ping-pong", asa cum a descris in nenumarate randuri Ilie Nastase jocul practicat in prezent de jucatorii din topul ATP, informeaza MEDIAFAX.

Mingi taiate, loburi peste adversar, lovituri de rever, passing-shoot-uri rapide si stopuri la fileu, toate au fost executate cu maiestrie de cei patru asi ai tenisului mondial, retrasi acum din activitate.


Ilie Nastase, primul numar 1 mondial din istoria clasamentului ATP, ajuns la 67 de ani, a demonstrat inca o data ca talentul nu se pierde cu inaintarea in varsta. Desi la conferinta de presa care a precedat meciul a anuntat ca va renunta la partidele demonstrative, Nastase a facut deliciul publicului ridicandu-se de multe ori la nivelul adversarilor sai mult mai tineri.

Partida a inceput cu cateva mingi castigate la limita de echipa Nastase-Pavel, lucru care i-a nemultumit pe Ivanisevici si Pioline. Considerandu-se dezavantajati, acestia i-au cerut arbitrului sa intoarca in favoarea lor anumite puncte, iar Pioline chiar a lovit in gluma scaunul acestuia cu racheta.

Pentru a-si ironiza adversarii, Ivanisevici si Pioline au jucat stand pe scaune, insa chiar si asa, cuplul Nastase-Pavel a reusit sa isi adjudece primul set cu 6-2. Avand avantaj, acestia si-au permis sa continue meciul jucand cu rachete de tenis din anii '70-'80, iar in momentul in care au obosit au introdus in teren o arbitra de linie. Aceasta i-a luat locul lui Pavel, iar pentru a nu fi mai prejos, in cealalta echipa Pioline a fost inlocuit cu un copil de mingi. Punctul a fost castigat de copilul de mingi, care a parasit terenul in aplauzele publicului.

Citeste si:
Horia Tecau, la doar un pas de castigarea unui nou trofeu la Bucuresti
Horia Tecau, la doar un pas...

Dupa aproximativ o ora de joc, Pioline a intrerupt meciul si a incercat sa opreasca un cuplu care parasea arena. Strigatele si rugamintile lui nu i-au convins insa pe cei doi sa ramana pana la finalul spectacolului.

Pe final, Ilie Nastase a acuzat frigul si le-a cerut celorlalti trei jucatori sa se grabeasca pentru a incheia meciul. In acel moment Pavel si Ivanisevici au inceput sa traga de timp, servind in fileu sau oprind jocul pentru a-si aranja sosetele. "Daca mai faceti d-astea, eu plec de pe teren", i-a amenintat Nastase spre amuzamentul spectatorilor. Glumele pe seama fostului numar 1 mondial au continuat, organizatorii trimitand pe teren o "tanara de 18 ani" care sa joace alaturi de el si sa il incalzeasca.

La scorul de 6-2, 3-3, arbitrul a decis ca partida sa se incheie printr-un tie-break, castigat de perechea Nastase-Pavel cu 7-5.

Spectacolul s-a terminat in aplauzele celor 3.500 de spectatori care este posibil sa fi asistat la ultimul meci demonstrativ al lui Ilie Nastase.

Citeste si:
Ilie Năstase, despre Simona Halep: „Poate i-a dat doctorul ceva ce...
Ilie Năstase, după ce Simona...

"Nu mai continui la anul… nu, ii las pe astia mai tineri, pentru ca vine mingea prea repede si nu am timp nici sa ma feresc. Acum ei au jucat, eu am stat acolo cuminte, de abia asteptam sa se termine", a spus cu zambetul pe buze Ilie Nastase.

In schimb, Goran Ivanisevici sustine ca Nastase indiferent de varsta ramane un "magician al tenisului". "M-am bucurat de acest meci si cred ca toata lumea a Ilie este intodeauna gata sa joace tennis. Este o placere sa il vezi pe teren, este mereu in minge. Ar trebui sa continue sa joace, este un magician al tenisului", a afirmat fostul jucator croat.

Andrei Pavel s-a aratat multumit de spectacolul de la Arenele BNR si a afirmat ca isi doreste sa participe in continuare la meciurile demonstrative din cadrul turneului de la Bucuresti. "Am incercat sa facem si distractie si sa jucam si tare. Si cred eu ca am reusit sa facem un show frumos. Mi-ar placea sa continui sa joc in aceste meciuri demonstrative, vom vedea care este programul turneului de anul viitor", a precizat Pavel.

Citeste si:
Ioana Năstase, prima reacție după ce a aflat că Simona Halep...
Ioana Năstase, prima reacție...

Proprietarul turneului de la Bucuresti, Ion Tiriac, a urmarit din tribuna meciul demonstrativ alaturi de Camelia Potec, Nadia Comaneci si Octavian Bellu. La spectacol a venit si atacantul echipei Petrolul Ploiesti, Adrian Mutu, care insa a parasit arena dupa aproximativ 10 minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.