Sport 17 Aprilie 2014 17:09
Curtea suprema l-a condamnat definitiv, joi, la sase ani si trei luni de inchisoare pe presedintele clubului Fenerbahce Istanbul, Aziz Yildirim.

In varsta de 61 de ani, Aziz Yildirim va trebui astfel sa revina in inchisoare pentru a-si ispasi pedeapsa.

In iulie 2012, oficialul a fost condamnat de prima instanta la doi ani si sase luni de inchisoare pentru ca a condus un grup infractional si la trei ani si noua luni pentru implicarea sa in meciuri aranjate, citat de MEDIAFAX.

Curtea suprema confirmase in ianuarie acest verdict. Yildirim a cerut rejudecarea, sustinand ca procesul a fost unul "politic", dar apelul sau a fost respins.

In afara lui, aproape o suta de persoane au fost condamnate in cadrul acestui dosar fara precedent, care a bulversat fotbalul din Turcia. Echipa Fenerbahce a foste exclusa din editia 2011/2012 a Ligii Campionilor.

Fost jucator profesionist, Aziz Yildirim a preluat conducerea clubului din partea asiatica a Istanbulului in 1998, fiind reales in noiembrie 2013 in functia de presedinte, in ciuda acestui scandal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.