Sport 9 Aprilie 2014 18:33
FC Universitatea Craiova, cvadrupla campioana a Romaniei, a intrat in procedura de faliment, Tribunalul Brasov respingand, miercuri, planul de reorganizare in dosarul de insolventa al gruparii oltene.

"Instanta a infirmat planul de reorganizare impus de debitoarea SC FC U Craiova SA si a dispus inceperea procedurii de intrare in faliment si a numit in calitate de lichidator judiciar provizoriu Asociatia de Insolventa SPRL Bucuresti. De asemenea, Tribunalul Brasov a stabilit data de 17 septembrie pentru continuarea procedurii. Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de 7 zile de la comunicare", se mentioneaza in solutia Tribunalului Brasov.

Finantatorul Adrian Mititelu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca masura instantei este abuziva. "Eu nu pot sa inteleg cum aceasta instanta a respins un plan de reorganizare bine construit si care permitea creditorilor sa isi recupereze creantele in totalitate. Este o decizie abuziva a acestei judecatoare Simona Cont, care nu face altceva decat sa favorizeze grupul de la Primaria Craiova", a afirmat oficialul oltean.

Mititelu a mentionat ca va face recurs la Curtea de Apel Brasov. "Daca aceasta decizie ramane asa Universitatea Craiova moare. Iar eu nu pot sa permit asa ceva. Vom face recurs la Curtea de Apel Brasov impotriva acestei decizii. In cazul in care Universitatea intra in faliment, prejudiciul care i-a fost adus se tripleaza, iar actionarii se vor constitui parti in proces pentru a recupera", a precizat Mititelu.

Saptamana trecuta, Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal a luat act de decizia de retragere din toate competitiile a echipelor gruparii FC Universitatea Craiova.

Echipa Universitatea Craiova, infiintata in 1948, a castigat de patru ori titlul de campioana, in sezoanele 1973/74, 1979/80, 1980/81, 1990/91, de sase ori Cupa Romaniei, 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1982/83, 1990/91, 1992/93 si a fost prima formatie din Romania calificata in semifinalele unei competitii europene, Cupa UEFA, in sezonul 1982/1983.

Citeste si:
VIDEO Protest la Temocentrala Mintia, închisă după 52 de ani din...
VIDEO Protest la Temocentrala...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.