Sport 8 Aprilie 2014 17:32
Dan Petrescu, eliberat din functia de antrenor al echipei Dinamo Moscova, spune ca a plecat de la clubul rus in termini amiabili.

"Multumesc tuturor celor de la Dinamo Moscova. Fanilor, pentru ca mi-au fost mereu aproape, clubului, jucatorilor si intregului staf, pentru profesionalism. Am fost fericit sa lucrez la un club mare asa cum e Dinamo Moscova. A fost o experienta extraordinara. Dinamo Moscova a fost pe primul loc pentru mine, familia doar pe locul secund. Dar daca a decis ca nu a fost suficient, conducerea are dreptul de a lua masurile corespunzatoare. Ne-am despartit prieteni. Ii doresc mult noroc viitorului antrenor", a spus Petrescu, dupa antrenamentul de marti, citat de MEDIAFAX.

Pe de alta parte, Dinamo Moscova a anuntat ca odata cu Dan Petrescu va pleca si staful sau format din Emil Caras, Cristinel Pojar, Dumitru Stangaciu si Petre Lazarescu.

Gruparea Dinamo Moscova a anuntat, marti, pe site-ul oficial, ca intelegerea cu antrenorul Dan Petrescu a fost incheiata prin acordul partilor in urma unei sedinte care a avut loc la baza de antrenament de la Novogorsk, informeaza site-ul oficial al gruparii ruse.

Totodata, clubul moscovit a confirmat negocierile cu tehnicianul formatiei Amkar Perm, Stanislav Cercesov, pentru a-l inlocui pe Petrescu.

Pana la finalizarea negocierilor, echipa va fi pregatita de unul dintre secunzii lui Dan Petrescu, Nikolai Kovardaev.

Dan Petrescu, in varsta de 46 de ani, se afla pe banca tehnica a formatiei Dinamo Moscova din 18 august 2012.

Dupa disputarea a 24 de etape, Dinamo Moscova ocupa locul patru in clasament, cu 43 de puncte, la opt puncte in urma liderului Lokomotiv Moscova. In ultima etapa, Dinamo Moscova a fost invinsa, in deplasare, cu scorul de 4-0, de echipa Anji Mahacikala, ultima clasata.

Antrenorul Dan Petrescu a mai pregatit in Rusia echipa Kuban Krasnodar, din 29 decembrie 2009, formatie care evolua atunci in liga a II-a. El a reusit promovarea echipei dupa primul sezon, apoi a fost foarte aproape de a termina cu formatia Kuban pe un loc care sa-i asigure participarea in Liga Europa.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Dinamo Moscova a fost cea de-a sasea echipa din cariera de antrenor a lui Dan Petrescu, dupa Sportul Studentesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni si Kuban Krasnodar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.