Sport 5 Aprilie 2014 11:00
Daniel Cioaba a anuntat, vineri, ca a infiintat Federatia de Fotbal a Romilor din Romania, la care sunt afiliate 32 de echipe, cu jucatori avand varste cuprinse intre 16 si 30 de ani.

Autointitulatul rege al romilor din Romania, Daniel Cioaba, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca, impreuna cu alti 60 de lideri ai etniei din intreaga tara, a infiintat FFRR, organizatie care va functiona in paralel cu Federatia Romana de Fotbal, transmite MEDIAFAX.

"Saptamana trecuta ne-am intalnit la Calimanesti 60 de lideri ai etniei si am pus bazele FFRR. Acum doresc sa va anunt ca aceasta federatie deja functioneaza si avem 32 de echipe ale romilor din tara care sunt afiliate. Aceasta federatie nu va intra in conflict cu FRF. Noi vom avea meciurile noastre interne si nu vom avea legatura cu FRF. Pe viitor, daca va fi cazul, ne vom afilia la FRF", a declarat Daniel Cioaba.

Potrivit acestuia, reprezentantii etniei intentioneaza sa organizeze o cupa a Romaniei in care sa fie implicate doar echipele de romi.

"Vrem sa avem grupa A si grupa B, un fel de divizia A si divizia B ca in FRF. In final, vrem sa avem o echipa nationala a romilor pe care sa o implicam in competitii oficiale, de ce nu, in zece ani, poate participam la Campionatul Mondial", a spus Daniel Cioaba.

Potrivit acestuia, cele 32 de echipe care s-au afiliat deja sunt din aproape toate judetele tarii si au jucatori cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani.
Daniel Cioaba a spus ca sunt foarte multi reprezentanti ai etniei interesati de acest sport si, de aceea, au gandit aceasta forma de asociere.

"Sunt foarte multi romi care joaca fotbal. Sunt multi si in federatia cealalta, a romanilor, noi vrem sa-i organizam pe ceilalti", a afirmat Cioaba.

Prima actiune a FFRR a fost organizarea unui meci amical intre echipele de romi din Sibiu si Sebes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.