Sport 2 Aprilie 2014 15:35
Spaniolii de la Barcelona a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a FIFA cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri in sezonul viitor, pentru infractiuni comise la achizitionarea a zece jucatori minori, a anuntat, miercuri, forul mondial.

"Comisia de Disciplina a considerat ca este o infractiune grava si a decis sanctionarea clubului cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri, la nivel national si international, pentru doua perioade consecutive (vara anului 2014 si iarna anului 2015)", se arata in comunicatul FIFA, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, FC Barcelona a primit o amenda de 450.000 de franci elvetieni.

Totodata, clubul are 90 de zile la dispozitie pentru a rezolva problemele legate de jucatorii minori.

Sanctiunile survin ca urmare a investigatiei de anul trecut al Sistemului de Tranferuri al FIFA si al Comisiei de Disciplina a forului mondial. Federatia Spaniola de Fotbal si FC Barcelona au fost gasite vinovate pentru incalcarea mai multor prevederi referitoare la transferul international si la prima inregistrare a minorilor non-spanioli la gruparea catalana, precum si alte reglementari relevante cu privire la inregistrarea si participarea unor jucatori in competitiile nationale. Investigatiile in cauza privesc mai multi jucatori minori care au fost inregistrati si au participat la diferite competitii cu FC Barcelona in perioada 2009-2013.

FC Barcelona se face vinovata pentru incalcarea articolului 19 din Regulamentele privind Statutul si Transferul Jucatorilor. Potrivit acestuia, transferurile internationale de jucatori sunt permise numai daca acestia au peste 18 ani. Totusi, acelasi articol stipuleaza ca transferurile internationale de jucatori minori sunt permise sub trei circumstante atenuante, iar acestea pot fi acordate doar de Subcomisia pentru Stututul Jucatorilor.

Comisia de Disciplina sustine ca jucatorii tineri sunt vulnerabili la exploatare si abuz in tarile straine in cazul in care nu sunt controlati adecvat.

De asemenea, FIFA a stabilit ca Federatia Spaniola de Fotbal (RFEF) se face vinovata de incalcarea aceluiasi articol, fiind amendata cu 500.000 de franci elvetieni, avand insa un an la dispozitie pentru indreptarea problemelor privind legitimarea jucatorilor minori.

Citeste si:
Există șanse de împăcare între Cristina Cioran și Alex Dobrescu!?...
Există șanse de împăcare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.