Sport 1 Aprilie 2014 17:35
Adrian Zamfir, actionarul majoritar al echipei Rapid, spune ca datoriile totale ale gruparii giulestene ajuns in acest moment la 2,5 milioane de euro.

"Totul este transparent, mai ales ca suntem in procedura de insolventa. Acum, dupa aprobarea planului de reorganizare de catre Tribunalul Bucuresti, datoriile totale ale clubului sunt de maximum 2,5 milioane de euro. Aici intra datoriile de aproximativ 300.000 de euro din insolventa, datoriile curente ale clubului catre jucatori si angajati si, bineinteles, acopera si datoriile de la TAS, adica litigiile deschise la TAS de fostii jucatori ai Rapidului. Asadar, cine vrea sa cumpere acum, cu 2,5 milioane poate sa scoata clubul si din insolventa", a afirmat Zamfir pentru MEDIAFAX.

De mentionat ca la momentul deschiderii procedurii de insolventa, 7 decembrie 2012, datoriile FC Rapid se ridicau, conform tabelului preliminar de creante admis de administratorul judiciar, la aproximativ 34 de milioane de euro.

Actionarul majoritar a anuntat ca in momentul de fata de preluarea gruparii giulestene sunt interesati oamenii de afaceri Catalin Misu (sponsor al FC Rapid, proprietar al firmei Regata), Marian Iancu (fostul finantator al clubului Poli Timisoara) si Ovidiu Ene (om de afaceri roman stabilit in SUA).

De la inceputul acestui an, Zamfir a mai incercat de doua ori vanzarea clubului: prima data catre un grup de investitori, printre care se afla si omul de afaceri Nicolae Sarcina, si a doua oara catre Viorel Moldovan, care era sprijinit de cativa oameni de afaceri, insa ambele tentative au esuat.

Adrian Zamfir a achizitionat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la actionarul majoritar George Copos.

Clubul giulestean, care activeaza in prezent in Liga a II-a, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se intinde pe o durata de trei ani, a fost confirmat, luni, de Tribunalul Bucuresti. Urmatorul termen in dosarul de insolventa este 26 septembrie.

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.