Sport 31 Martie 2014 11:11
Fostul jucator si antrenor al echipei Politehnica Iasi, Costel Moscalu, component al echipelor nationale ale Romaniei, a murit, duminica, la varsta de 47 de ani.

Federatia Romana de Baschet a anuntat, duminica, decesul lui Costel Moscalu, la 47 de ani, dupa 20 de ani de lupta cu diabetul, boala cu care s-a luptat inclusiv in timpul carierei de jucator.

"Dupa o lupta indelungata si nedreapta cu diabetul, boala care i-a fost depistata inca de la varsta de 27 de ani si care l-a fortat sa-si modifice intreaga viata, inima lui Costel Moscalu s-a incapatanat sa mai bata si a facut, astfel, ca sportul romanesc sa mai piarda o stea din constelatia performerilor. Peste numai cateva zile ar fi implinit 48 de ani", se arata in mesajul FR Baschet, scrie MEDIAFAX.

Moscalu a jucat duminica baschet cu niste prieteni, iar in momentul in care a ajuns acasa i s-a facut rau. Prietena antrenorului a chemat un echipaj SMURD, medicii declarand decesul dupa ce au incercat sa-l resusciteze timp de jumatate de ora.

"Este o mare tragedie pentru sportul iesean! Urma sa ne intalnim la sala pentru ca aveam meci cu Rapid astazi si maine (n.r. - luni). Am trimis un fax la federatie pentru a solicita amanarea jocurilor, iar cei de la Rapid au fost de acord", a declarat presedintele CS Politehnica Iasi, Leonida Antohi.

Costel Moscalu ar fi urmat sa implineasca 48 de ani in 15 aprilie. De-a lungul carierei a evoluat la echipa din orasul natal, Politehnica Iasi, dar si la Elba Timisoara si Farul Constanta. De asemenea, a facut parte din echipele nationale ale Romaniei la nivel de junior si seniori. Si-a incheiat cariera de jucator la Poli Iasi, echipa pe care a si antrenat-o in ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.