Sport 28 Martie 2014 10:37
Steaua a invins categoric cu scorul de 5-2 echipa Dinamo, intr-un meci din prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei-Timisoreana.

Golurile au fost marcate de Latovlevici '22, Varela '39, Chipciu '43, Tanase '45+2, Keseru '76 pentru Steaua, respectiv Rotariu '32, V. Lazar '53 pentru Dinamo, informeaza MEDIAFAX.

1-0: Latovlevici a centrat de pe partea stanga, iar mingea a trecut peste Balgradean si a intrat in poarta.

1-1: Sanmartean si Latovlevici au facut schimb de pase cu lovituri de cap, insa mingea a ajuns la Valentin Lazar. Acesta a centrat de pe linia de fund, Varela a respins in Pintilii, iar balonul a ajuns la Rotariu, care a inscris din intoarcere, din 5 metri.

2-1: La o lovitura de colt de pe partea dreapta pentru Steaua, Pintilii a deviat pe spate, mingea a ajuns la Rotariu, care din apropierea liniei de fund a respins-o in centrul careului pana la Varela, iar fundasul Stelei a inscris din vole, de la 10 metri.

3-1: Chipciu a sutat de la 20 de metri lateral dreapta, iar mingea, deviata de Boubacar, l-a pacalit pe Balgradean.

4-1: Adi Popa a plecat pe contraatac din propria jumatate de teren, l-a driblat pe Durimel, a avansat pana la marginea careului de 16 metri, unde i-a pasat lui Tanase, iar acesta a reluat in poarta goala de la 14 metri.

4-2: Boubacar i-a dat o pasa de peste 30 de metri lui Lazar, acesta a preluat si a sutat din prima, in dreapta lui Tatarusanu, mingea lovind bara inainte sa intre in poarta.

5-2: Piovaccari i-a pasat lui Keseru, care a inscris cu un sut in stanga lui Balgradean.

Steaua Bucuresti: Tatarusanu - Varela, Szukala, Gardos, Latovlevici - Pintilii, Sanmartean - Ad. Popa (Iancu '59), Stanciu (Keseru '46), Tanase - Chipciu (Piovaccari '70). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Dinamo Bucuresti: Balgradean - L. Rus, D. Grigore, Durimel (Ad. Popa II '46), Grecu - Boubacar - V. Lazar, Barboianu (Filip '74), Elton, D. Rotariu - Tucudean (Bilinski '54). Antrenor: Flavius Stoican.

Citeste si:
CS Dinamo Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal masculin
CS Dinamo Bucureşti a...

Cartonase galbene: D. Grigore '75, Grecu '80.

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hategan, ajutat de asistentii Aurel Onita si Vasile Marinescu si de asistentii suplimentari Dragos Istrate si Marcel Birsan. Arbitru de rezerva a fost Sebastian Gheorghe, iar observatori Corneliu Fecioru si Dumitru Mihalache.

Partida s-a disputat cu acoperisul tras pe Arena Nationala.

Inainte de inceperea jocului, s-a tinut un moment de reculegere in memoria lui Augustin Pax Deleanu, fost fotbalist al echipei Dinamo si component al primei reprezentative a Romaniei participante la Cupa Mondiala din 1970, care a incetat din viata, joi dimineata, la varsta de 69 de ani.

Suporterii dinamovisti au avut un banner care infatisa un caine mitologic cu trei capete, insotit de sloganul: "Nicio mitologie nu a cunoscut cat poate fi de tare puterea cainilor din Stefan cel Mare" si au aprins zeci de torte si petarde.

Citeste si:
Steaua ramane in batalia pentru calificarea din grupe
Steaua ramane in batalia...

Fanii stelistii au format din cartoane care reprezinta culorile fundatiei Mihai Nesu numarul 22, cele doua cifre incadrand trofeul Cupei Romaniei, cu sloganul: "Cupa este dorinta ce astazi conteaza".

La meci au asistat aproximativ 50.000 de spectatori.

Jocul a fost intrerupt aproximativ de un minut, la scurt timp dupa start, din cauza fumigenelor aruncate pe teren de fanii dinamovisti.

Dupa ce a fost inlocuit cu Filip, in minutul 74, Stefan Barboianu a urcat in tribuna, alaturandu-se fanilor dinamovisti.

Returul semifinalei dintre Steaua si Dinamo va avea loc in data de 17 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.