Sport 6 Martie 2014 15:40
Presedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca renta viagera anuala pe care o va primi va fi cu 25.000 de euro mai mica decat ce adoptase Comitetul Executiv - 75.000 de euro, precizand ca nu va mai avea la dispozitie masina de lux si nici secretara.

"Sunt onorat ca Adunarea Generala, la propunerea Comitetului Executiv, mi-a atribuit aceasta onoranta pozitie. Am discutat cu presedintele, i-am inteles dorinta. Am redus la 50.000, de la 75.000. Nu voi avea nevoie de masina, va ramane la dispozitia federatiei, pentru ca eu imi voi lua alta. Nu voi avea secretara. Voi avea insa solicitarea ca Dumitru Mihalache, care va fi in continuare angajat al federatiei, sa fie in continuare si project manager pentru Euro-2020 si consilier pe aceste probleme si sa-i acord din posibilitatile exprimate ieri, un salariu in plus. Am discutat, am inteles reactia, am reactionat si eu imediat si asta e finalul", a spus Sandu, potrivit MEDIAFAX.

Mircea Sandu a afirmat ca restul facilitatilor aprobate in Adunarea Generala vor ramane in vigoare. "Restul raman. Nu o sa ma imbolnavesc, sunt sanatos tun acum. Spre exemplu, Vali Ionita a avut o problema de transplant de ficat, dar federatia i-a sustinut aceasta problema.
Recomandarea mea este sa aiba grija (n.r. - FRF) de oamenii care sunt in astfel de momente", a explicat Sandu.

Noul presedinte al FRF, Razvan Burleanu, a precizat ca federatia ii va ajuta pe angajatii si persoanele din fotbal care vor avea probleme de sanatate. "Ceea ce conteaza cel mai mult e ca fotbalul romanesc trebuie sa transmita incredere jucatorilor, antrenorilor, arbitrilor, dar si iubitorilor de fotbal, astfel incat cand cineva se va afla intr-o dificultate, FRF va fi acolo pentru a interveni cat mai rapid. Toti cei care apartin fenomenului fotbalistic se vor bucura de toata sustinerea si increderea FRF", a completat Burleanu.

Surse din cadrul FRF au declarat, miercuri, ca Mircea Sandu va avea o renta viagera in valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei cladiri a FRF, orice interventie chirurgicala sau recuperare medicala platita de FRF, o limuzina care apartine FRF si benzina decontata indiferent de numarul de kilometri parcursi, telefon, personal anjagat cu salarii in limita a 5.000 de lei lunar, deplasari la meciurile echipei nationale cu decontarea cazarii la hotel de cinci stele si diurna de 500 de euro pe zi.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...

Toate aceste beneficii au fost stabilite, miercuri dimineata, in cadrul Comitetului Executiv, de dinaintea Adunarii Generale, insa nu au fost prezentate membrilor afiliati in momentul in care s-a votat propunerea ca Sandu sa devina presedinte de onoare.

Dupa alegerile de la FRF, noul presedinte, Razvan Burleanu, a declarat ca atat timp cat Mircea Sandu, in calitatea de presedinte de onoare al forului, va beneficia de o "renta viagera nesimtita", va fi greu sa il aiba ca partener de discutie.

"Nu stiu care va fi relatia mea cu Mircea Sandu din noua pozitie pe care o va avea, dar atat timp cat va avea acea renta viagera nesimtita va fi greu sa gaseasca un partener de discutie in mine", a spus Burleanu la Arena Nationala, inaintea meciului amical dintre reprezentativele Romaniei si Argentinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.