Sport 5 Martie 2014 11:15
Juventus Torino a facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA, prin care, alaturi de Livorno, trebuia sa plateasca suma de 21 de milioane de euro gruparii Chelsea, pentru ca l-a folosit gratis pe Mutu, anunta presa italiana.

Informatia a aparut in presa italiana in urma raportului semestrial transmis de Juventus, in care se arata ca administratorii clubului nu au luat in considerare o pierdere financiara in cazul Mutu, ei apreciind ca au argumente prin care decizia TAS sa le fie favorabila, informeaza MEDIAFAX.

Initial, aceasta suma ar fi trebuit sa fie platita de Mutu, acum la formatia Petrolul, dar Chelsea s-a indreptat spre cele doua grupari italiene dupa ce nu a obtinut banii de la roman. Suma datorata englezilor este de 17,7 milioane de euro, la care se adauga dobanda, rezultand peste 21 de milioane de euro.

Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de Federatia Engleza (FA) pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Jucatorul roman a ajuns in 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno. Juventus nu avea loc liber pentru un extracomunitar cum era Mutu atunci, astfel ca atacantul roman a fost achizitionat de Livorno si apoi imprumnutat la echipa torineza. Gazzetta dello Sport mentioneaza ca Mutu a semnat un contract cu Juventus la 12 ianuarie 2005, cand inca era suspendat. El a putut sa evolueze pentru Juventus din 18 mai 2005, cand a exprirat suspendarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.