Elvetianul Iouri Podladtchikov a produs mare surpriza in proba de de half-pipela Soci din concursul de snowboard, dupa ce a cucerit aurul.

Sportivul de origine rusa, poreclit "Ipod" a reusit sa il invinga pe dublul campion olimpic al probei, americanul Shaun White, care s-a clasat doar pe 4.

Podladtchikov s-a impus cu 94,75 puncte, devansandu-i pe japonezii Ayumu Hirano (15 ani), 93,50 puncte, medaliat cu argint, si Taku Hiraoka, 92,25 p, medaliat cu bronz.

Podladtchikov a reusit un parcurs aproape fara greseala, pe o zapada dificila, care a ingreunat evolutia sportivilor, transmite AFP. Shaun White a cazut dupa doua sarituri efectuate la prima sa trecere, iar la a doua s-a dezechilibrat.

Un veritabil ambasador mondial al acestui sport, White viza un al treilea titlu olimpic consecutiv in aceasta proba, fapt reusit de doar sase sportivi in istoria Jocurilor Olimpice de iarna.

Clasament final:

1. Iouri Podladtchikov (Elvetia) 94,75 puncte
2. Ayumu Hirano (Japonia) 93,50
3. Taku Hiraoka (Japonia) 92,25
4. Shaun White (SUA) 90,25
5. David Habluetzel (Elvetia) 88,50
6. Kent Callister (Australia) 68,50


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.