Reprezentativa Romaniei de FED Cup a invins duminica formatia similara a Ucrainei cu cu scorul de 2-0, duminica, la Budapesta, intr-un meci de baraj din Grupa 1 valorica a zonei Europa-Africa a competitiei Fed Cup si s-a calificat in play-off-ul pentru Grupa Mondiala II, programat in aprilie.

Simona Halep (numarul zece mondial) a invins-o pe Elina Svitolina (39 WTA) cu 6-3, 7-5 in al doilea meci de simplu, dupa ce romanca a fost condusa cu 5-3 si a salvat cateva mingi de set, informeaza AGERPRES.

Primul punct al echipei noastre a fost adus de Sorana Cirstea (locul 26 WTA), care a invins-o pe Olga Savciuk (175 WTA) cu 6-3, 6-0, in primul meci de simplu. Sorana are acum 3-0 la meciurile directe cu Savciuk, pe care a mai invins-o cu 7-5, 6-0 in 2007, tot la Budapesta, in calificari, si anul trecut la Toronto, in primul tur, cu 6-2, 6-3.

Meciul de dublu, care trebuia sa opuna perechile formate din Monica Niculescu (54 WTA la simplu si 47 WTA la dublu) si Irina-Camelia Begu (147 WTA la simplu si 85 WTA la dublu), respectiv Nadia Kicenok (103 WTA) si Olga Savciuk, nu se va mai disputa, potrivit Federatiei Romane de Tenis.

Romania a castigat toate meciurile din Grupa B cu 2-1, invingand pe rand Ungaria, Marea Britanie si Letonia, in timp ce Ucraina a trecut cu 3-0 de Slovenia si Israel si cu 2-1 de Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.