Sportivele Irina Starih (26 de ani), specialista in proba de sprint, si Ecaterina Iurieva (30 de ani), campioana mondiala in 2008 la biatlon picat un test doping a anuntat Ria Novosti, citat de Mediafax.

Iurieva nu fusese selectata in lotul pentru Soci, in ciuda rezultatelor bune obtinute in ultimele sezoane.

Ea fusese suspendata pentru doi ani in 2009, dupa ce fusese testata pozitiv cu eritropoetina, ceea ce a facut-o sa rateze Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010.

Starih a fost o junioara de valoare la jumatatea anilor 2000, insa a absentat patru ani din elita competitionala inainte de a debuta in Cupa Mondiala anul trecut. In clasamentul general Starih ocupa locul sase, avand doua clasari pe podium si o victorie cu stafeta Rusiei.

Inca nu au fost facute publice substantele pentru care au fost depistate pozitiv cele doua sportive, dar nici perioada cand testele au fost efectuate.

Ministrul sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, a refuzat sa comenteze informatiile. "Nu am auzit de asta. Nu am nicio informatie de acest fel. Poate ca am ratat eu ceva, dar nu mi-a fost raportat. Nu stiu care dintre biatloniste ar fi putut fi prinse", a spus Mutko.

Rusia a fost implicata in ultimul mare scandal legat de JO, cand vicecampioana din proba individuala, Olga Pileva, a fost testata pozitiv la stimulantul carfedon. Pileva a fost suspendata doi ani, iar medalia de argint i-a fost retrasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.