Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 11 WTA, a fost invinsa, mericuri, de slovaca Dominika Cibulkova, cap de serie numarul 20, cu scorul de 6-3, 6-0, in sferturile de finala ale Australian Open.

Cibulkova s-a impus dupa o ora de joc si o va intalni in semifinale pe castigatoarea intalnirii dintre Agnieszka Radwanska si Victoria Azarenka.

Pentru performanta reusita la primul turneu de Grand Slam al anului, Halep va primi 270.000 de dolari australieni (aproximativ 175.000 de euro) si 430 de puncte WTA, scrie mediafax.ro.

"Pur si simplu nu am putut juca astazi. Am avut emotii, foarte mari emotii si nu mi le-am putut controla. Inainte de meci am fost foarte nervoasa, nu am simtit mingea, nu m-am putut misca si nu am putut juca. Insa Dominika a jucat foarte bine, loveste puternic si se misca foarte mult. Pot spune ca s-a simtit si lipsa de experienta. Parca nu am pregatit meciul foarte bine, am fost lipsita de concentrare, nu m-am putut relaxa si nu m-am putut bucura de joc. Dar, trebuie sa fiu optimista si sa iau acest rezultat ca pe ceva bun. Ma gandesc ca voi mai avea sanse sa joc in sferturi la Grand Slam-uri. Dar trebuie sa muncesc mult. Vreau sa fiu mai bine pregatita pentru meciurile mari. Trebuie sa muncesc mai mult, mult mai mult", a declarat Halep.

Jucatoarea s-a calificat in premiera in sfeturile unui turneu de Grand Slam si are ocaza de a egala cel mai bun rezultat al unui jucator de tenis roman la turneele de Grand Slam in ultimii 33 de ani.

Doar trei sportive romance au reusit performanta de a se califica in semifinalele unui turneu de Grand Slam: Virginia Ruzici (1978, 1980 - Roland Garros) si Irina Spirlea (1997 - US Open).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.