Islamisti din Caucazul rus au amenintat ca vor comite atentate la Soci, in timpul Jocurilor Olimpice de Iarna, care incep pe 7 februarie, intr-o inregistrare video postata luni pe site-ul jihadist vdagestan.com, relateaza AFP.

"In ceea ce priveste Jocurile Olimpice, am pregatit un cadou pentru tine si pentru turisti, cu scopul de a razbuna sangele musulman varsat in intreaga lume", afirma - adresandu-i-se presedintelui rus Vladimir Putin - doi barbati in varsta de aproximativ 25 de ani, cu fata acoperita, prezentati ca fiind autorii atentatelor sinucigase de la Volgograd, in sudul Rusiei, soldate cu 34 de morti la sfarsitul lui decembrie.

Potrivit MEDIAFAX, aceasta inregistrare video de 49 de minute, intitulata "apelul lui Suleiman si al lui Abdurahman inaintea operatiunii de la Volgograd", este prezentata ca fiind mesajul de adio al celor doi kamikaze.

Inregistrarea video prezinta imagini de la cele doua atentate de la Volgograd, pregatirea unei bombe si atasarea dispozitivului la bratul unui kamikaze, legat de un detonator pe care il tine in mana.

Cei doi indeamna la "jihad nu doar in Caucaz, ci si in marile orase din Rusia", si ofera asigurari ca un mare numar de tineri sunt pregatiti sa comita atentate sinucigase ca cele de la Volgograd.

Site-ul vdagestan.com apartine islamistilor din Daghestan, una dintre cele mai instabile si mai afectate de rebeliunea islamista republici din Caucazul rus.

Securitatea este una dintre preocuparile majore ale autoritatilor ruse in privinta JO de la Soci.

"Sarcina noastra ca organizatori este sa asiguram securitatea participantilor si spectatorilor si vom face totul in acest sens", a declarat vineri Putin, intr-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune ruse si straine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.