Sport 2 Ianuarie 2014 15:03
Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost ranit grav intr-un accident la schi, la sfarsitul saptamanii trecute, a fost operat pentru a doua oara, in noaptea de luni spre marti, au anuntat medicii de la spitalul din Grenoble, in care este internat germanul.

"S-au inregistrat semne de usoara imbunatatire a presiuni intracraniene. Schumacher a fost operat pentru a doua oara, noaptea trecuta", au precizat medicii, intr-o conferinta de presa sustinuta marti, transmite MEDIAFAX.

Interventia chirurgicala a durat doua ore, iar conform medicilor Schumacher inca nu este in afara oricarui pericol.

"Schumacher ramane in hipotermie terapeutica si este tot in coma indusa", au mai spus medicii de la spitalul din Grenoble, care au mentionat ca exista "suisuri si coborasuri" in starea germanului, dar el este mai bine ca luni.

Medicii au precizat ca orele urmatoare sunt cruciale in strategia terapeutica si ca un eventual transfer la alt spital este considerat "periculos". "Exista inca hemoragie si hematoame in creier si consideram situatia critica, chiar daca a existat o usoara imbunatatire", au mentionat sursele citate.

De asemenea, medicii au mentionat ca interventia chirurgicala le permite doctorilor care il trateaza pe fostul pilot sa "castige timp". "Orele urmatoare sunt cruciale pentru strategia noastra terapeutica. Schumacher este ai bine decat ieri, dar nu se poate spune ca e in afara pericolului. Situatia poate evolua favorabil, dar poate evolua si nefavorabil. Familia lui este in continuare aici, la fel si medicul sau german, care ne ajuta foarte mult. Nu se pune problema acum sa vorbim de a treia operatie", au precizat reprezentantii spitalului din Grenoble.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, duminica, in statiunea Meribel.

Germanul a fost operat imediat prima data la scurt timp dupa ce a fost transportat la spital. Medicii din Grenoble au precizat intr-o prima conferinta de presa, luni, ca Schumacher este in stare critica, in coma indusa, suferind de leziuni craniene.

Citeste si:
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă un ten fără riduri....
Cum reușește Ilinca Vandici...

Citeste si: Informatii socante: Casca lui Schumacher s-a rupt in doua din cauza impactului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.