Audierea celor doi martori din Spania si Olanda prin videoconferinta, programata, luni, in dosarul transferurilor de la Curtea de Apel Bucuresti, nu a putut fi realizata din motive tehnice, instanta stabilind un nou termen pentru 22 ianuarie 2014.

Presedinta completului de judecata a explicat ca organul juridic din Spania la care s-a apelat pentru realizarea videoconferintei, in cadrul careia presedintele clubului Alaves trebuia sa ofere lamuriri in cazul transferului jucatorului Cosmin Contra, nu avea echipamentele tehnice pentru realizarea conexiunii cu instanta Curtii de Apel Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, Ion Cazacu, avocatul presedintelui de onoare al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a solicitat, luni, efectuarea unei expertize medicale in ceea ce priveste starea de sanatate a clientului sau, facand in acelasi timp si o cerere de disjungere a cauzei. Instanta a comunicat ca se va pronunta la urmatorul termen.

De asemenea, procurorul a depus la dosar un proces verbal, mentionand ca s-a autosesizat in ceea ce priveste marturia mincinoasa a martorului Ion Stan, fost membru al Consiliului de Administratie al clubului Dinamo. La audierea sa din 9 decembrie, Stan a adus modificari asupra declaratiilor oferite la prima instanta, mentionand ca isi aduce aminte ca oficialii din conducerea executiva au primit mandat din partea Consiliului de Administratie pentru vanzarea jucatorului Cosmin Contra pentru cel putin 800-900.000 de dolari.

Procurorul l-a rugat atunci pe Ion Stan sa explice contradictiile din declaratiile sale oferite la audierile de la Tribunalul Bucuresti, cand a afirmat ca nu cunoaste nimic despre vanzarea vreunui fotbalist al FC Dinamo, si cele prezente cand a oferit detalii amanuntite despre transferul lui Cosmin Contra. "Inainte de a da declaratii la Tribunalul Bucuresti am asteptat sase ore in picioare, eram foarte obosit. In plus, nu imi aduc aminte daca am citit declaratia data atunci la tribunal. Cred ca aspectele aratate in declaratia de atunci vizau perioada 1994-1997 si nu cea de a doua, dupa 1999 cand am revenit in Consiliul de Administratie al FC Dinamo", a raspuns Ion Stan la termenul din 9 decembrie.

La termenul din 22 ianuarie, de la ora 10.00, este programata videoconferinta cu Spania, in care va fi audiat presedintele clubului Alaves, Alfonso Fernandez de Troconiz, iar de la ora 12.00, cea cu Olanda, in cadrul careia va oferi lamuriri Johan Versluis, reprezentantul firmei olandeze Phoenix BV, prin care s-au efectuat o parte din transferurile din acest dosar.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

La 20 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

Instanta suprema a admis atunci recursurile facute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu si a desfiintat "in totalitate" decizia prin care acestia au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti in 12 noiembrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.