Instanta a stabilit, joi, termen pentru 30 ianuarie 2014, ora 12.00, in dosarul privind dezafilierea clubului Universitatea Craiova de la Judecatoria Sectorului 2 in care presedintele FRF, Mircea Sandu, si fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, sunt acuzati de abuz in serviciu.

Judecatoarea a hotarat citarea inculpatei Liga Profesionista de Fotbal pentru ca in momentul de fata exista un alt presedinte. La noul termen LPF va trebui sa depuna hotararea prin care a fost ales noul presedinte Gino Iorgulescu.

Totodata, judecatoarea a adresat o rugaminte suporterilor echipei Universitatea Craiova sa nu mai depuna inscrisuri pentru ca acestea nu vor fi acceptate deoarece nu sunt parti in dosar, transmite MEDIAFAX.

La termenul de joi au fost prezenti presedintele FRF, Mircea Sandu, fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, si fostul secretar general al LPF, Valentin Alexandru.

La iesirea din sala de judecata, Dumitru Dragomir a fost apostrofat de trei suporteri ai formatiei oltene care i-au transmis sa se duca la puscarie.

La 17 iunie, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si cel al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova. Sandu si Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si infractiunea de sustragere de sub sechestru.

In acelasi dosar au fost trimise in judecata institutiile conduse de cei doi, respectiv FRF si LPF, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si infractiunea de sustragere de sub sechestru.

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF s-hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai Federatiei Romane de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.