Proba masculina de sabie pe echipe, in care Romania este vicecampioana olimpica si mondiala, a fost scoasa din programul Jocurilor Olimpice din 2016, in urma votului de vineri al Congresului Federatiei Internationale de Scrima de la Paris, conform principiului rotatiei instaurat incepand cu JO-2008.

De la Jocurile Olimpice din 2008, FIE scoate prin rotatie cate doua probe pe echipe la fiecare editie, pentru a se incadra in limita de zece discipline. Vineri, Congresul FIA a decis sa continue traditia rotatiei, eliminand din programul JO de la Rio de Janeiro probele pe echipe de sabie masculin si de floreta feminin, scrie mediafax.

La Beijing, nu au fost incluse probele de floreta masculin si de spada feminin, iar la Londra cele de spada masculin si de sabie feminin.

Criteriile de calificare la JO din 2016 vor ramane neschimbate fata de competitia de la Londra. FIE a mai stabilit ca urmatoarele doua editii ale Campionatelor Mondiale sa aiba loc in Rusia, la Kazan (2014) si Moscova (2015). Sofia ar fi trebuit sa organizeze CM de anul viitor, dar capitala Bulgariei s-a retras din motive financiare.

Echipa Romaniei, formata din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Ciprian Galatanu, a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrima de la Budapesta, din luna august. In 2012, Rares Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu si Alexandru Sireteanu au obtinut tot locul 2 in aceeasi proba din cadrul JO de la Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.