Un echipaj format din sapte persoane din trei judete din Transilvania va participa, in ianuarie 2014, la raliul caritabil Budapesta-Bamako, cu o masina si patru motociclete, urmand sa doneze echipamente IT unei scoli din Gambia.

Deak Albert, unul dintre membrii echipei, a declarat, marti, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca in cadrul raliului vor fi parcurse, timp de doua saptamani, noua tari si peste 9.000 de kilometri prin Europa si Africa, plecarea fiind stabilita pentru 24 ianuarie.

"Sapte ardeleni, din Cluj, Zalau si Sighetu Marmatiei, membri ai echipei Transilvania 4 Africa, vom pleca in ianuarie 2014 intr-o misiune umanitara aparte, ce imbina aventura si spiritul de competitie cu filantropia si solidaritatea internationala. Vom participa la raliul Budapesta-Bamako, cel mai renumit si mai mare raliu caritabil din lume, intr-o formula inedita, cu o masina si patru motociclete. Vom dona 200 de calculatoare, monitoare, imprimante si produse IT de la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca unei scoli din Banjul, capitala Gambiei. Transilvania 4 Africa este singurul echipaj din Ardeal inscris in aceasta competitie", a spus Deak, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, echipajul se va deplasa cu o masina Toyota Land Cruiser HDJ80, alintata "Bestia", si cu patru motociclete KTM 640 Adventure, special construite pentru expeditii in desert, dotate cu rezervoare marite, suspensii speciale sport si sistem de portbagaj, precum si cauciucuri speciale pentru zone nisipoase.

Bakos Norbert, un alt membru al echipajului, a declarat in aceeasi conferinta de presa, ca o astfel de expeditie necesita un efort financiar destul de mare, costurile ridicandu-se la aproximativ 8-10.000 de euro de persoana.

"In suma aceasta este inclusa investitia in motoare, dar si benzina pentru drum, cazarea, mancarea. Toate investitiile de pana acum sunt facute din bugetele personale, dar speram sa reusim sa stabilim cateva parteneriate cu companii interesate sa-si asocieze imaginea cu proiectul nostru", a declarat Bakos.

Citeste si:
Noua generație Toyota C-HR: motorizări electrificate cu până la 223 CP
Noua generație Toyota C-HR:...

Cei sapte membri ai echipei - Bakos Norbert, Deak Albert, Hiriczko Sandor, Alexandru Manole, Olah Laszlo, Hoszu Janos si Kovacs Attila - au meserii diverse, de la antreprenor, la inginer IT, sofer profesionist, medic stomatolog sau inginer mecanic.

Gratie unui sistem de urmarire prin satelit pus la dispozitie de o firma privata, masina echipei va putea fi urmarita in timp real, 24 de ore din 24, pe site-ul oficial www.transilvania4africa.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.