Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, le recomanda actualilor proprietari ai FC Rapid sa gaseasca repede un investitor, fiind de parere ca, in cazul in care planul de reorganziare al clubului nu va fi aprobat la 22 noiembrie, "s-a terminat" cu gruparea giulesteana.

"Le recomand celor de la Rapid sa gaseasca repede pe unul cu bani pana nu ajung in Liga a V-a. Eu am sustinut Rapidul, mi-am facut dusmani din cauza Rapidului, dar am tinut in spiritul legii. Dar le recomand celor de acolo sa gaseasca pe cineva in astea zece zile pana la termenul de la tribunal care sa investeasca, sa achite datoriile, pentru ca daca intra in faliment s-a terminat cu Rapidul. Pana promoveaza ei le trebuie cinci ani de acum inainte. Iar asta e mult", a declarat, marti, Dragomir, intr-o conferinta de presa.

Seful LPF nu crede ca actionarii Rapidului, Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu, au puterea financiara sa salveze clubul de la faliment. "Nu cred ca cei doi proprietari au acum bani sa salveze Rapidul. E destul timp sa gaseasca pe cineva cu bani. Eu am multi prieteni cu bani, dar ma tem ca am mai facut o treaba. Si ala pe care l-am pus eu in fruntea unei echipe mari mi-a devenit pana la urma dusman fara sa stiu", aspus Dumitru Dragomir, scrie mediafax.

Datoria clubului Rapid catre LPF - suma de 200.000 de euro din drepturile TV achitata in avans - nu va fi o problema daca gruparea se va salava de la faliment, a spus Dragomir. Insa el a lasat sa se inteleaga ca LPF se va indrepta impotriva actualilor propritari pentru recuperarea datoriei daca FC Rapid intra in faliment. "LPF nu face presiuni sa le ia banii. Noi asteptam sa promoveze si ii opresc din drepturi. De aia le si recomand sa gaseasca pe cineva sa salveze clubul. Pentru ca daca nu salveaza Rapidul, totul se rasfrange asupra celor care au luat acum clubul si nu asupra lui Copos. Rapid are un brand care se se poate vinde cu stingerea datoriilor. Nu mai mult, doar cu stingerea datoriilor. Si sa preia cineva cu bani", a mentionat presedintele LPF.

In cartile pe care le-a scris despre lumea sportului, Dragomir va prezenta si modul in care fostul actionar al FC Rapid George Copos a preluat clubul giulestean fara sa aiba bani. Seful LPF l-a laudat pe Copos pentru modul in care a condus Rapidul timp de 22 de ani "pe banii lui si ai altora".

Citeste si:
Gino Iorgulescu (LPF), despre ce se întâmplă la Mediaș și Clinceni:...
Gino Iorgulescu (LPF), despre...

"Copos m-a boicotat pe mine in decurs de 20 de ani, dar pe Copos eu l-am dus la Rapid. Eu l-am facut pe Taher sa il prefere pe Copos la Rapid. Taher era titularul... Copos nu avea bani atunci cand a luat Rapidul, acum 23 de ani. O sa vedeti in cartea mea toate detaliile, cum l-a parlit de 40.000 pe Taher. I-a dat lui Hizo si l-a adus antrenor la Rapid si asa mai departe. Dar m-am felicitat ca l-am ales. Copos a tinut 22 de ani Rapidul la cel mai inalt nivel, pe banii lui si ai altora, dar tot el fiind manager. Este un manager extraordinar de bun. Copos pe mine nu m-a votat, dar vorbesc numai la superlativ de el. Pentru ca el a tinut Rapidul pe banii lui. Cei doi care au venit acum la Rapid (n.r. - Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu) sunt niste simpatici, dar una e sa fii simpatic si alta sa ai forta financiara sa poti sa tii o echipa ca Rapid. Aici iti trebuie milioane sa bagi in aceasta echipa, eu le-am si spus cand au venit la mine ca nu stiu in ce se baga", a adaugat Dragomir.

Citeste si:
Adrian Mutu, după victoria cu Dinamo: „Nu trebuie să facem prea...
Adrian Mutu, după victoria cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.