Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca va depune plangeri penale pentru fals, uz de fals si evaziune fiscala impotriva finantatorului clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, ca urmare a scandalului izbucnit intre cei doi din cauza stadionului "Ion Oblemenco".

Edilul Craiovei a sustinut marti, intr-o conferinta de presa, ca Tribunalul Dolj nu ar fi trebuit sa ii dea castig de cauza patronului Universitatii Craiova, in dosarul in care a cerut revenirea pe stadionul "Ion Oblemenco", transmite MEDIAFAX.

"In anul 2011, municipalitatea a dorit excluderea lui Adrian Mititelu de pe stadion pentru lipsa platii redeventei. Mititelu a cerut despagubiri in valoare de trei milioane de lei pentru investitiile facute in stadion. In actul aditional, semnat de acesta, concesionarul poate efectua lucrari de reabilitare, cheltuielile fiind suportate integral si nu vor fi recuperate. Cu alte cuvinte, Adrian Mititelu se angaja ca aceste cheltuieli nu vor fi decontate de municipalitate. Astfel, dosarul trebuia inchis, lucru care nu s-a intamplat", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai precizat ca firma care ar fi facut investitiile la stadion este din Israel, dar nu exista si la dosar. Astfel, Mititelu nu a aratat vreun act care sa demonstreze acordul municipalitatii pentru reabilitare.

"Din dosarul cu pretentii, Adrian Mititelu a cerut prin ordonanta presedintiala reintegrarea pe stadion. Insa, nu putea fi reintegrat undeva unde nu era integrat, el nu mai avea dreptul sa joace pe acest stadion. In acte, Complexul Sportiv "Ion Oblemeco" nu exista, pe stadion sunt doi proprietari, Ministerul Tineretului si Sportului nu a fost chemat in instanta, cu alte cuvinte hotararea nu ii este opozabila", a declarat primarul Craiovei.

Lia Olguta Vasilescu a mai precizat ca va depune mai multe plangeri la Parchet impotriva lui Adrian Mititelu.

"Vom inregistra plangeri de fals, uz de fals contra lui Adrian Mititelu in conditiile in care v-am spus ca nu sunt acte doveditoare ale investitiilor. Vom depune o plangere pentru instigare si tulburare de posesie. Nu trebuie sa ajungem la demolat garduri, la amenintari cu moartea. Eu nu am o problema ca ma injura o parte a galeriei, dar nu imi place sa vad imaginea care se creeaza Craiovei. Nu este vorba despre un razboi intre Olguta Vasilescu si Adrian Mititelu, sunt actiuni in instanta pe care trebuia sa le facem", a declarat Olguta Vasilescu.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

Aceasta a spus ca ultima interactiune pe care a avut-o cu patronul Universitatii Craiova a fost intr-un restaurant unde Adrian Mititelu ar fi amenintat-o si i-ar fi adresat injurii.

In prezent, Adrian Mititelu inregistreaza datorii catre municipalitate in valoare de 500.000 de lei pentru utilitatile stadionului.

Primarul Craiovei a anuntat ca va depune plangere impotriva lui Mititelu dupa ce luni, acesta, insotit de un executor judecatoresc, a incercat sa preia stadionul de la municipalitate. Actiunea a esuat, fiind reprogramata pentru zilele urmatoare.

Adrian Mititelu a apelat la un executor judecatoresc dupa ce, la data de 15 octombrie, Tribunalul Dolj a decis ca echipa FC "U" sa revina pe stadionul "Ion Oblemenco", unde s-a instalat cealalta echipa din Banie, CSU Craiova.

Astfel, la mijlocul lunii octombrie, Tribunalul Dolj a admis ordonanta presedintiala solicitata de Adrian Mititelu, magistratii dispunand reintoarcerea echipei sale pe stadion, pana la finalizarea dosarului pe fond.

Citeste si:
Olguța Vasilescu și facturile la energie: Acum înțeleg și oamenii...
Olguța Vasilescu și facturile...

In urma cu cateva luni, Adrian Mititelu a fost evacuat din complexul "Ion Oblemenco", el atacand in instanta decizia Primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.