Selectionerul Victor Piturca a devenit, marti seara, antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea echipei nationale, gratie succesului tricolorilor in partida disputata contra Estoniei, scor 2-0.

"Am consemnat a 50-a victorie pentru Victor Piturca in calitate de selectioner, el devansandu-l si la acest capitol pe Anghel Iordanescu (49), dupa ce actualul antrenor principal al nationalei a devenit recent si selectionerul cu cele mai multe jocuri pe banca tehnica a nationalei, el avand acum 88", a anuntat site-ul oficial al FRF.

Echipa nationala a Romaniei s-a calificat, pentru a doua oara in istoria sa la un baraj de calificare la un turneu final, precedentul fiind pentru CM 2002, cand reprezentativa tricolora a pierdut in fata Sloveniei.

Partida cu Estonia a fost a 646-a pentru "tricolori", care s-a soldat cu 288-a victorie, dintre care 165 pe teren propriu.

Cu cele doua goluri marcate marti, Ciprian Marica a ajuns la 24 de reusite in tricoul echipei nationale, depasindu-l pe Ladislau Boloni si urcand pe locul 4 in topul all-time al marcatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.