Trei cluburi din Liga 1 cer ca rezultatele meciurilor pe care le-au disputat in acest sezon in compania formatiei Petrolul Ploiesti sa fie anulate, iar formatia prahoveana piarda jocurile cu 3-0.

FC Brasov, Otelul Ploiesti si Concordia Chiajna au depus trei adrese la LPF in care cer ca formatia antrenata de Cosmin Contra sa piarda meciurile la "masa verde".

Cele trei cluburi sustin ca Petrolul Ploiesti a incalcat articolul 46 din ROAF, care obliga cluburile sa aiba pe foaia de joc minimum cinci jucatori formati la nivel national.

Potrivit digisport.ro, un jucator format la nivel national este acela care, in intervalul 15-21 de ani, a evoluat cel putin trei ani (consecutiv sau nu) in Romania.

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat ca daca se va dovedi ca a facut-o "cu rea credinta", atunci Petrolul Ploiesti va pierde cele trei meciuri cu 3-0.

"Lucram sa lamurim aceasta situatie, pentru ca nu depinde numai de noi. Depinde si de Federatie, pentru ca avem niste mici controverse aici. Daca se dovedeste ca a facut-o cu rea credinta, atunci Petrolul va pierde meciurile cu 3-0. Deocamdata, nu este in aceasta situatie. CFR a atacat FRF la TAS pe acest regulament. TAS-ul spune ca acest paragraf este anulat. Federatia a aparut pe 30 august cu articolul nemodificat, conform deciziei TAS. Noi am povestit Federatiei despre toate documentele care sunt in posesia noastra. Nu este numai treaba noastra", a declarat Valentin Alexandru pentru Sport Total FM.

Directorul general al Otelului Galati, Narcis Raducan, a declarat ca este vorba despre o neglijenta din partea clubului ploiestean.

"Am facut o sesizare la LPF legata de acest aspect, este adevarat. Liga oricum e obligata sa se sesizeze in termen de 6 luni. E clar ca a fost vorba de o neglijenta din partea clubului", a afirmat Raducan pentru digisport.ro.

Presedintele formatiei FC Brasov, Constantin Zotta, a precizat ca o decizie normala nu poate fi decat 3-0 pentru clubul pe care il conduce.

"Nu este o situatie placuta, dar asta este regulamentul. Noi am luat un punct la acel joc, insa decizia normala nu poate fi decat 3-0 pentru noi. Asteptam hotararea Ligii. In astfel de situatii nu este nevoie de contestatie pe foaia de joc, inainte de meci, la pauza sau imediat dupa. Timp de sase luni, o astfel de incalcare a regulamentului se penalizeaza", a afirmat Zotta pentru digisport.ro.

Citeste si:
VIDEO Gerard Pique a anunțat că se retrage din fotbal
VIDEO Gerard Pique a anunțat...

Cele trei meciuri:

Etapa a III-a: Petrolul Ploiesti - FC Brasov 0-0
Etapa a IV-a: Otelul Galati - Petrolul Ploiesti 1-2
Etapa a VII-a: Petrolul Ploiesti - Concordia Chiajna 2-0


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.