Formatia Steaua Bucuresti ocupa locul sase intr-un clasament realizat de UEFA privind numarul de partide disputate in cupele europene intre 2003 si 2013.

Cu 110 meciuri jucate in competitiile europene, campioana Romaniei surclaseaza cluburi mari precum Real Madrid, Manchester United sau AC Milan.

Potrivit gsp.ro, in ultimii 10 ani, formatia antrenata de Laurentiu Reghecampf a disputat 78 de meciuri in Cupa UEFA si Europa League si 32 de partide in Liga Campionilor.

Steaua ocupa locul sase in clasamentul realizat de UEFA, la egalitate cu FC Basel. Singurele cluburi cu mai multe meciuri disputate in cupele europene in ultimii 10 ani sunt Benfica Lisabona (119), FC Liverpool (118), Chelsea Londra (117) si FC Barcelona (113).

De asemenea, Romania ocupa locul 10 in clasamentul UEFA al numarului total de partide disputate in ultimii 10 ani in Cupa UEFA si Europa League, formatiile din Liga 1 jucand 232 de meciuri. Clasamentul este condus de Spania (387).

In clasmentul numarului de partide disputate in Liga Campionilor in ultimii 10 ani, ierarhia este dominata de Anglia, cu 418 meciuri.

Click pe imagine pentru a vedea clasamentul la o rezolutie mai mare!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.