Sportivii romani au castigat, sambata, trei medalii de aur, prin Anca Heltne, Mirela Lavric si stafeta feminina de 4x400 metri, si doua de argint, prin Mihai Donisan si Cristina Toma, la Jocurile Francofoniei de la Nisa.

Mirela Lavric s-a clasat pe primul loc in proba de 800 de metri, cu timpul 2:02.27), iar Anca Heltne a obtinut aurul la aruncarea greutatii (17,14 m).

Stafeta de 4x400 m, formata din Sanda Belgyan, Mirela Lavric, Adelina Pastor si Bianca Razor, a incheiat pe primul loc, in trei minute, 29 de secunde si 81 de sutimi, scrie mediafax.

Mihai Donisan s-a clasat pe locul doi la saritura in inaltime (2,30 m), la egalitate cu francezul Mickel Hanany, cei doi fiind depasiti de canadianul Derek Dronin (tot 2,30 m, dar cu mai putine ratari la inaltimile anterioare).

Carmen Cristina Toma a ocupat a doua treapta a podiumului la triplusalt (13, 97 m, acelasi rezultat cu cel al invingatoarei, poloneza Anna Jagaciak, care a avut o a doua saritura mai valoroasa).

Prezenta intr-o a doua finala (dupa ce a castigat argintul la 100 metri), Andreea Ograzeanu a trecut a patra linia de sosire, de aceasta data la 200 m, fiind cronometrata in 24,44. Tilul a revenit canadiencei Crystal Emmanuel (23,63).

Atletismul romanesc a incheiat competitia cu cinci medalii de aur (Sergiu Ursu - disc, Ancuta Bobocel - 3000 m obstacole, Mirela Lavric - 800 m, Anca Helne - greutate, stafeta feminina de 4X400 m), patru de argint (Andreea Ograzeanu - 100 m, Bianca Perie - aruncarea ciocanului, Mihai Donisan - inaltime, Carmen Cristina Toma) si doua de bronz (Adrian Vasile – lungime, Bianca Razor – 400 m), in total 11 trofee.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.