Echipele nationale ale Olandei si Italiei sunt primele reprezentative europene care au obtinut calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, din Brazilia, dupa victoriile obtinute marti seara in preliminariile competiti

Olanda a invins, in deplasare, cu scorul de 2-0, selectionata Andorrei si a acumulat 22 de puncte in grupa D. Cu doua meciuri inainte de finalul grupei, Olanda are un avans de opt puncte fata de urmatoarea clasata, Ungaria, si nu mai poate pierde prima pozitie in clasament.

In grupa B, Italia a trecut, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de formatia Cehiei si nu mai poate fi detronata de pe primul loc al clasamentului.

La Cupa Mondiala din 2014 au mai obtinut calificarea pana in acest moment Brazilia (tara organizatoare), Japonia, Australia, Iran si Coreea de Sud, scrie hotnews.ro.

ROMANIA a pierdut meciul cu TURCIA, scor 0-2

Romania inca pastreaza sanse de a ajunge la Mondialul din 2014, in ciuda rezultatului de marti seara. Daca nationala castiga urmatoarele doua meciuri cu Estonia si Andorra, in total s-ar strange 19 puncte. A
tat Ungaria cat si Turcia mai au de jucat cu Olanda.

Astfel, Romania ar putea intra la baraj, daca Turcia si Ungaria nu vor face sase puncte din ultimele doua partide, dar Olanda deja a obtinut calificarea, ceea ce ridica noi probleme.

Scenarii:

1. Turcia intalneste Estonia si Olanda. Daca vor obtine maximum din urmatoarea "dubla", atunci diferenta se va face la golaveraj, acolo unde turcii au +7, iar noi doar +1. Am avea nevoie de un scor foarte mare cu Andorra!

2. Ungaria intilneste Olanda si Andorra. Soarta Romaniei depinde doar de meciul cu olandezii. Daca maghiarii se impun si castiga cu Andorra, vor merge in play-off indiferent de celelalte rezultate din grupa.

Cand se vor disputa urmatoarele meciuri.

11 octombrie
Andorra - Romania
Estonia - Turcia
Olanda - Ungaria

15 octombrie
Ungaria - Andorra
Romania - Estonia
Turcia - Olanda


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.