Acesta este al doilea titlu la US Open atat pentru Serena Williams cat si pentru Rafael Nadal.

Serena Williams, numarul 1 mondial, a castigat turneul de tenis US Open pentru a doua oara consecutiv. Serena a invins-o in finala pe Victoria Azarenka, locul 2 WTA, scor 7-5, 6-7 (6/8), 6-1.

Meciul a durat doua ore si 45 de minute, fiind cea mai lunga finala feminina de la aparitia cronometrarii in 1980. Serena Williams a devenit prima jucatoare din istorie care depaseste castiguri de noua milioane intr-un sezon datorita cecului de 3,6 milioane primit pentru victoria la US Open, dar a precizat, glumind, ca va imparti suma cu autoritatile fiscale americane.

"Cineva mi-a spus ca duminica am depasit 50 de milioane de dolari castigati in cariera, insa jumatate din suma merge la Unchiul Sam. Ii iubesc. Ii dau mereu jumatate din ce castig", a glumit Serena, referindu-se la autoritatile fiscale americane, scrie mediafax.

Numarul doi mondial Rafael Nadal a castigat al doilea sau titlu la US Open si al 13-lea turneu de Grand Slam din cariera, dupa ce l-a invins, luni, pe locul 1 ATP, Novak Djokovici, scor 6-2, 3-6, 6-4, 6-1.

Nadal, victorios dupa trei ore si 21 de minute, si-a adjudecat al zecelea trofeu al sezonului, al doilea de Grand Slam dupa Roland-Garros, si al 60-lea al carierei. El l-a depasit pe australianul Roy Emerson si ocupa locul trei in clasamentul celor mai titrati jucatori in Grand Slam, dupa Roger Federer (17) si Pete Sampras (14).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.