Premierul Victor Ponta a facut, vineri, din nou apel la suporterii nationalei de fotbal sa dea dovada la meciul cu echipa Ungariei ca suntem o tara civilizata, cerand fortelor de ordine fie pregatite pentru evitarea oricaror incidente violente.

"Fac apel al toti spectatorii, la bucuresteni, la cei de pe traseul galeriei echipei cu care jucam astazi, sa profitam de aceasta zi, sa aratam ca suntem tara civilizata, o tara europeana (...) sa dovedim astazi ca ura si scandalul tin doar de o mica parte a societatii si ca, in anasmblu, suntem niste oameni normali, suntem niste oameni civlizati. (...) Cel mai mult si mai mult mi-as dori sa dam noi dovada ca suntem o societate de oameni normali la cap si o societate de oameni care nu dam cu parul", a spus Victor Ponta in videoconferinta cu autoritatile locale, transmite MEDIAFAX.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a precizat, la randul sau, ca a fost constituit un comandament de urgenta si a facut apel la suporteri sa evite orice incident, aratand ca peste cateva zile va urma meciul echipei nationale cu selectionata Turciei.

"Cu Turcia ne-am mai impacat, ca sa zic asa", a replicat Ponta, razand.

Joi, la inceputul sedintei de Guvern, premierul a adresat un apel suporterilor echipei nationale de fotbal, cerand sa fie toleranti si sa nu aiba manifestari xenofobe cu prilejul partidei ce va fi disputate vineri, impotriva selectionatei Ungariei, subliniind ca astfel vor da o lectie celor care se comporta in acest mod fata de Romania.

Ponta arata ca meciul Romania - Ungaria starneste foarte multe pasiuni, dar autoritatile au luat toate masurile ca partida sa se desfasoare in conditii normale.

Nationala Romaniei va intalni echipa Ungariei, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Nationala, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.