Sportivul american Simon Cho, medaliat cu bronz la short-track la Jocurile Olimpice din 2010 si campion mondial in 2011, a fost suspendat doi ani de Federatia Internationala de Patinaj pentru ca a sabotat patinele unui adversar inainte de o proba.

"In depozitia din 11 februarie 2013, Simon Cho a recunoscut ca a rasucit lama unui patinator canadian, dar sustine ca a facut acest lucru la cererea antrenorului sau, Jae Su Chun", a anuntat Federatia internationala, potrivit mediafax.ro.

Desi Comisia de Disciplina a federatiei a apreciat ca nu exista suficiente probe pentru a afirma ca antrenorul a avut o implicare directa, membrii comisiei considera ca acesta a fost un "agent provocator".

"Chun a creat o atmosfera in care Cho s-a simtit obligat sa raspunda pretentiilor antrenorului sau si a crezut ca ar fi bine sa strice patinele adversarului canadian", se mai arata in comunicatul Federatiei Internationale de Patinaj.

Jae Su Chun, antrenorul sportivului american, a primit o suspendare de doi ani, care se va incheia pe 25 august 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.