Papa Francisc a primit, marti, delegatiile nationalelor de fotbal ale Italiei si Argentinei, cele doua echipe urmand sa dispute un meci amical in onoarea Suveranului Pontif, informeaza Gazzetta dello Sport.

Aproximativ 200 de persoane din ambele delegatii au fost primite la ora 12.45, la Vatican, de Papa Francisc, iar intalnirea a durat 15 minute.

"Dragi prieteni, va multumesc pentru aceasta vizita. Din fericire, veti juca un meci amical, pentru ca ar fi fost dificil pentru mine sa tin cu cineva. Voi, fotbalistii, sunteti populari si acest lucru este o responsabilitate sociala. Inainte de a fi campioni, sunteti oameni. Conducatorilor le spun sa nu piarda caracterul sportiv al fotbalului in defavoarea afacerii. O astfel de gandire va garanta prezenta familiilor la stadion si va descuraja violenta", a spus Papa Francisc, potrivit MEDIAFAX.

Dupa incheierea audientei, Suveranul Pontif a mai ramas cateva minute de vorba cu atacantul italian Mario Balotelli.

Conform presei italiene, Mario Balotelli si atacantul argentinian Lionel Messi nu vor juca in partida de miercuri, din cauza unor accidentari.

Echipele nationale ale Italiei si Argentinei vor disputa un meci amical miercuri, pe Stadio Olimpico din Roma, in onoarea Papei Francisc.

Ideea organizarii acestui meci i-a apartinut selectionerului Italiei, Cesare Prandelli.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio este primul Papa de origine sud-americana. El este suporter al echipei San Lorenzo, iar in 2008 a primit o placheta memoriala din partea oficialilor clubului San Lorenzo la centenarul gruparii argentiniene.

Papa Francisc I continua traditia pontifilor-suporteri, dupa ce predecesorul sau, Benedict XVI, era suporter al echipei germane Bayern Munchen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.