Mii de embleme inscriptionate cu Federatia Romana de Fotbal, Internazionale Milano si Real Madrid, susceptibile de a fi contrafacute, au fost descoperite de inspectorii vamali din cadrul Biroului Otopeni Calatori, informeaza un comunicat al ANAF.

Inspectorii din cadrul Biroului Vamal Otopeni Calatori impreuna cu echipele mobile din cadrul Directiei Regionale Vamale Bucuresti, ca urmare a analizei de risc, au selectat pentru control un colet care avea declarat ca fel de marfa etichete. Coletul a fost prezentat in vama printr-o firma de curierat, fiind expediat din Hong Kong pentru o persoana fizica cu domicilul in Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, in acest colet, inspectorii au descoperit embleme din material textil inscriptionate cu Federatia Romana de Fotbal (1.500 de bucati), Internazionale Milano (1.020 de bucati) si Real Madrid (1.000 de bucati), susceptibile de a fi contrafacute.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 si a Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, autoritatea vamala a retinut bunurile in vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

In perioada 1 aprilie - 31 iulie 2013 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Otopeni au retinut 11.055 produse susceptibile de a fi contrafacute (telefoane mobile si accesorii, incaltaminte, imbracaminte, ochelari, chei/carcase si rechizite scolare) pentru care titularii drepturilor de proprietate contactati de catre autoritatea vamala au confirmat faptul ca sunt contrafacute. Valoarea de piata a acestor bunuri este de aproximativ 380.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.